αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ κάμερα… αλά GoPro από την Google. Μόνο που έχει τεχνητή νοημοσύνη και τραβά φωτογραφίες τη σωστή στιγμή

Η κάμερα… αλά GoPro από την Google. Μόνο που έχει τεχνητή νοημοσύνη και τραβά φωτογραφίες τη σωστή στιγμή

Μια νέα camera αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες η Google, η οποία αν και μοιάζει κάπως με τις λύσεις της GoPro, εντούτοις η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τον όρο action camera για να την προσδιορίσει. Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί για την οικογένεια, ενώ αποτελείται και από ένα clip το οποίο μετατρέπεται σε stand για την σωστή στήριξή της. Εκείνο όμως το χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερο πάνω της είναι το πως αξιοποιεί την μηχανική μάθηση για να λάβει αυτόματα φωτογραφίες και μικρού μήκους βίντεο στη σωστή στιγμή.

Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς βέβαιοι, πως η Google Clips επιτελεί αυτές τις λειτουργίες και πόσο ποιοτικό είναι το τελικό αποτέλεσμα, γνωρίζουμε όμως ότι προσπαθεί να αντιληφθεί για γνωστά πρόσωπα, για χαμόγελα, για τη στάση σταθερότητας που λαμβάνουν οι άνθρωποι πριν τη λήψη φωτογραφίας, για να μπορεί να ανταποκριθεί κατάλληλα. Αυτό που προσπαθεί με άλλα λόγια να κάνει, είναι να σας βοηθήσει να λάβετε τις φωτογραφίες με τις αγαπημένες στιγμές σας, μαζί με εσάς μέσα σε αυτές, όπως σημειώνει το Digitallife.gr.

Στο τεχνικό κομμάτι, η Google Clips εξοπλίζεται με ευρυγώνιο φακό 130 μοιρών, ικανός να προβεί στη λήψη 15 frames ανά δευτερόλεπτο και να λειτουργεί ως 3 ώρες σε smart capture mode. Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη των 16GB και μπορούν να μεταφερθούν με καλώδιο USB Type C ή μέσω Wi-Fi Direct. Η τιμή της αγγίζει τα $249.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =