αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία με τον Elon Musk και τους 3 αποτυχημένους πυραύλους, που δείχνει ότι κάποιες φορές αξίζει να τα ρισκάρεις όλα

Η ιστορία με τον Elon Musk και τους 3 αποτυχημένους πυραύλους, που δείχνει ότι κάποιες φορές αξίζει να τα ρισκάρεις όλα

Μπορεί σήμερα να θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, όμως η διαδρομή μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη. Ο Elon Musk γεννήθηκε στην Νότια Αφρική. Ακόμα κι όταν ξεπέρασε τις πρώτες δυσκολίες στην ζωή του (για παράδειγμα, μικρός ήταν θύμα bullying) και μπήκε στην επιχειρηματικότητα, πάλι έφτασε αρκετές φορές κοντά στον «γκρεμό».

Όταν ξεκίναγε την SpaceX, κανείς δεν πίστευε στο project του. Ούτε καν γνωστοί αστροναύτες, οι οποίοι δήλωναν αντίθετοι με αυτό που ετοίμαζε ο Musk. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος για αυτό. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν ήρωες για εμένα», δήλωνε ο ίδιος.

Φτιάχνει την SpaceX και φτάνει σε σημείο να έχει 3 αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων, στη σειρά. Εκεί τα ρισκάρει όλα και ετοιμάζει την 4η προσπάθεια. Όπως δήλωσε αργότερα, αν αποτύγχανε και ο τέταρτος πύραυλος, δεν θα είχε τους πόρους για να προσπαθήσει για 5η φορά. Έριξε 100 εκατ. δολάρια στην SpaceX. Τότε, η 4η προσπάθεια πέτυχε. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

«Ποτέ δεν τα παρατώ. Εκτός αν είμαι νεκρός ή πλήρως ανίκανος να εργαστώ» λέει ο Elon Musk.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα λέει ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company. Τόσο για την περίπτωση με τους πυραύλους, όσο και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρώτη του εταιρία. Μερικά γεγονότα που δείχνουν, ότι κάποιες φορές αξίζει να τα ρισκάρεις όλα. Και να μην τα παρατάς.

He Risked $100 Million Dollars on an idea that No one Believed inElon Musk is amazing <3

Posted by Born Realist on Mittwoch, 1. November 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =