αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ΙΚΕΑ κάνει δυναμική είσοδο στο πεδίο του «έξυπνου σπιτιού»- Δείτε το νέο προϊόν της (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΙΚΕΑ κάνει δυναμική είσοδο στο πεδίο του «έξυπνου σπιτιού»- Δείτε το νέο προϊόν της (ΒΙΝΤΕΟ)

H IKEA μπαίνει επιτέλους στο παιχνίδι του “έξυπνου σπιτιού” με το δικό της έξυπνο σύστημα φωτισμού. Η νέα σειρά της ονομάζεται Trådfri — που σημαίνει “ασύρματα” στα Σουηδικά — και χρησιμοποιεί τις ZigBee Light Link λάμπες, παρόμοιες με τις διάσημες Philips Hue. Το ολοκληρωμένο σύστημα των έξυπνων λαμπτήρων αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πυρήνας του συστήματος Trådfri είναι μία κεντρική συσκευή που την συνδέουμε στο Internet, μέσω ενός ethernet καλωδίου, και αυτή αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα δικό της WiFi. Σε αυτό θα συνδεθούν όλα τα έξυπνα φώτα του συστήματος της IKEA και θα γίνεται ο χειρισμός τους.

Σαν κλασική ΙΚΕΑ και θέλοντας να μπει για τα καλά στο κομμάτι του έξυπνου σπιτιού, έχει χαμηλή τιμολογιακή πολιτική. Το αρχικό σετ που προσφέρει την κεντρική συσκευή, ένα remote και δύο λάμπες Trådfri, κοστίζει μόλις 85.40 δολάρια.

Όπως σημειώνει το The Nerd, ίσως το ενδιαφέρον κομμάτι του συστήματος να μην είναι η κεντρική συσκευή, αλλά η συσκευή dimmer που καταλαβαίνει τις κινήσεις του χεριού μας. Όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο θα μπορούμε να χειριστούμε τον φωτισμό μας — εκτός φυσικά από το smartphone μας — χρησιμοποιώντας αυτό το μικρό dimmer. Το κόστος για την απόκτηση του είναι τα 20,41 δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 8 =