αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εφαρμογή που θα «εντόπιζε τους πάντες στο FB, μέσω μόνο μιας φωτογραφίας», ήταν μια καλοστημένη φάρσα

Η εφαρμογή που θα «εντόπιζε τους πάντες στο FB, μέσω μόνο μιας φωτογραφίας», ήταν μια καλοστημένη φάρσα

Πριν λίγες ημέρες, μια είδηση διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς σε ΜΜΕ και social media σε όλο τον κόσμο. Τι έλεγε αυτή; Ότι πρόκειται μέσα στον μήνα να κάνει «πρεμιέρα» μια εφαρμογή με το όνομα Facezam.  Tο app -υποτίθεται- ότι θα μπορούσε να εντοπίσει το ποιος άνθρωπος εικονίζεται σε μια οποιαδήποτε φωτογραφία και να σε οδηγεί στο FB προφίλ του.

Ένα σενάριο που ενθουσίασε αρκετούς. Και εξαγρίωσε κάποιους άλλους. Φαίνεται όμως, ότι όλο αυτό ήταν μια καλά στημένη φάρσα! Όπως μεταδίδει το αμερικανικό site The Verge, πίσω από την υπόθεση βρίσκεται το γραφείο viral marketing, με το όνομα Zacozo. Σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια τέτοια «ψεύτικη είδηση» για να την διαδώσουν στο ίντερνετ. Θεώρησαν ότι μια προαναγγελία τέτοιας εφαρμογής θα γινόταν viral. Όπως και έγινε, αφού η περιγραφή του app ήταν αρκετά αληθοφανής.

«Παρόμοιες εφαρμογές λαμβάνουν αρκετή δημοφιλία στα ΜΜΕ. Έτσι σκεφτήκαμε ότι αυτό θα διαδοθεί πολύ γρήγορα» λέει ένας εκπρόσωπος της Zacozo.

Βλέποντας το θέμα πιο ψύχραιμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα για μια τέτοια εφαρμογή, θα ήταν… το ίδιο το Facebook. Η γνωστή πλατφόρμα διαθέτει μια βάση με εκατομμύρια φωτογραφίες, ωστόσο το να «αρπάξεις» αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και για έναν προγραμματιστή θα ήταν δύσκολο να έχει πρόσβαση εκεί, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Το σίγουρο είναι ότι… την πατήσαμε. Πολλά ΜΜΕ. Μεταξύ τους, και το It’s Possible. Θα είμαστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − five =