αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ερώτηση- έκπληξη που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν παραιτηθείς από την δουλειά σου

Η ερώτηση- έκπληξη που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν παραιτηθείς από την δουλειά σου

Είναι δύσκολο να ξέρεις το πότε είναι η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από μια δουλειά. Σύμφωνα όμως με την bestseller business συγγραφέα, Suzy Welch, υπάρχει μια απλή ερώτηση που μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα καλό συμπέρασμα.

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανα κάτι στη δουλειά για πρώτη φορά;»

Ναι, αυτή είναι η ερώτηση- έκπληξη που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Αν η απάντηση είναι χθες, την προηγούμενη εβδομάδα ή ακόμα και πριν από ένα μήνα, τότε η γνωστή συγγραφέας τονίζει ότι πρέπει να σκεφτείς δύο φορές πριν παραιτηθείς. «Μπορεί να υπάρχουν πτυχές της δουλειάς σου που δεν σου αρέσουν, αλλά η απάντησή σου θα είναι απόδειξη ότι μαθαίνεις ακόμα πράγματα και συνεχίζεις να αναπτύσσεσαι», λέει η ίδια στο CNBC. Και συμπληρώνει ότι πρέπει να συνεχίζεις να χτίζεις το βιογραφικό σου με αυτό τον τρόπο.

Από την άλλη μεριά, αν η τελευταία φορά που έκανες κάτι νέο στη δουλειά, είναι πριν μήνες ή χρόνια, τότε ήδη έχεις αργήσει να κάνεις την μεγάλη έξοδο. Όπως λέει η συγγραφέας είσαι μέσα σε ένα «βελούδινο φέρετρο». Το οποίο είναι άνετο, αλλά θανατηφόρο για τον εγκέφαλο και το πνεύμα σας. Και φυσικά για την καριέρα σου συνολικά.

Η παραίτηση από μια δουλειά, είναι δύσκολη απόφαση. Όμως η παραπάνω ερώτηση θα σε βάλει στο σωστό μονοπάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =