αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επόμενη ημέρα του ιστορικού Αστέρα Βουλιαγμένης

Η επόμενη ημέρα του ιστορικού Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons βρίσκεται πιο κοντά παρά ποτέ στο να αποκτήσει παρουσία στη χώρα μας αναλαμβάνοντας το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Να σημειωθεί ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση franchise που είχε υπογράψει η διοίκηση του συγκροτήματος με τη Starwood Ηotels and Resorts. Στη συνέχεια αναμένεται η προετοιμασία για την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος, κατ’ αρχάς εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών μονάδων από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα, την Apollo Investment HoldCo.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Four Seasons φέρεται ως επικρατέστερη για την ανάληψη της λειτουργίας των ξενοδοχείων του Αστέρα. Αλλωστε την πρόθεσή του να αποκτήσει παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχει εκφράσει κατά καιρούς την τελευταία τριετία και ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, επικεφαλής του ομίλου Kingdom Holding, o οποίος κατέχει μερίδιο 47,5% στη Four Seasons.

Η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αναμένεται να ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Οι πωλητές ΤΑΙΠΕΔ και Εθνική Τράπεζα και το αραβοτουρκικό επενδυτικό σχήμα έχουν δώσει ραντεβού στα γραφεία της τράπεζας προκειμένου να κλείσουν μια διαδικασία που έχει διαρκέσει πάνω από δυόμισι χρόνια.

Αγοράστρια με τίμημα 400 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να καταβληθεί την Πέμπτη, είναι η θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV, Apollo Investment στην οποία συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι Αραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της D-Marine Investments Holding καθώς και δύο funds της AGC Equity Partners. Εκ των 400 εκατ. ευρώ, τα 305 εκατ. θα πάρει η Εθνική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 95 εκατ. το ΤΑΙΠΕΔ. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε» έγινε στις 16 Ιανουαρίου του 2013. Τον Μάρτιο εκείνου του χρόνου δόθηκε παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έως τα τέλη του ιδίου μήνα και τελικά στις 2 Μαΐου ξεκίνησε η δεύτερη φάση με τους επενδυτές που προκρίθηκαν.

Στις 26 Νοεμβρίου του 2013 υποβλήθηκαν τελικά δεσμευτικές προσφορές από τέσσερα επενδυτικά σχήματα. Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε τότε βελτιωμένες προσφορές οι οποίες και υπεβλήθησαν από τους προκριθέντες υποψηφίους επενδυτές στις 4 Δεκεμβρίου.

Με προσφορά 400 εκατ. ευρώ ανακηρύχθηκε τελικά στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 προτιμητέος επενδυτής η Jermyn Street. Ακολούθησε όμως απόρριψη του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) από το ΣτΕ που απείλησε να εκτροχιάσει τη συμφωνία, κάτι που τελικώς αποφεύχθηκε παρά τη μείωση του αριθμού των πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών που επέφερε η εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με το τροποποιημένο ΕΣΧΑΔΑ, το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει και ένα οικιστικό κομμάτι για την ανάπτυξη 15 υπερπολυτελών κατοικιών εντός 13 θέσεων μέγιστης δόμησης 15.000,00 τ.μ. και κάλυψης 8.000,00 τ.μ. Το τίμημα παρέμεινε αμετάβλητο στα 400 εκατ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =