αρχικηVIRALΗ επένδυση του Σάκη Ρουβά στην Καρδίτσα, έγινε μελέτη σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Η επένδυση του Σάκη Ρουβά στην Καρδίτσα, έγινε μελέτη σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Εργασία στο πανεπιστήμιο και ειδικότερα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ) έγινε ο Σάκης Ρουβάς, όπως διαβάζουμε στο Capital.gr.

Όχι δηλαδή ο καλλιτέχνης, αλλά το επενδυτικό σχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα στην Καρδίτσα: “Σε έκταση 37 στρεμμάτων, στον Άγιο Βησσάριο Καρδίτσας, θα υλοποιηθεί από έναν γνωστό σας (Σ.Ρ) μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου, από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου και παραγωγής ενέργειας που θα χρησιμοποιείται για την ενεργειακή αυτάρκεια θερμοκηπίων που θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα βιοαερίου. Να αναπτύξετε το όλο θέμα” ήταν η διατύπωση της εργασίας που κλήθηκαν να φτιάξουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ο καθηγητής κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νεαρών – αυριανών – επιστημόνων για τον κόσμο του αύριο και ειδικά τόσο για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας όσο βέβαια και στις επενδύσεις.

Το πρόσωπο του καλλιτέχνη, η δημοσιότητά του και φυσικά η απήχηση που έχει στο ευρύ κοινό, ήταν ο λόγος για τον οποίο το θέμα της εργασίας έγινε γνωστό. Αποτέλεσε δε θέμα συζήτησης επι πολλές ημέρες στο πανεπιστήμιο. Κάποιοι φοιτητές έστειλαν έως και μηνύματα στα social media του καλλιτέχνη ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από αυτές που είχαν ήδη δημοσιευθεί στον Τύπο. Αλλά αυτό τελικά δεν έχει τόση σημασία. Γιατί σημασία έχει – όπως αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον των φοιτητών- η μέθοδος διδασκαλίας, και ο τρόπος προσέγγισης των επενδύσεων και της αναζήτησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, είναι τελικά αυτό που θα μείνει και είναι άξιο να μνημονευθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =