αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική Folli Follie περνά το χειρότερο τρίμηνο της ιστορίας της- Ποιες κινήσεις ετοιμάζει

Η ελληνική Folli Follie περνά το χειρότερο τρίμηνο της ιστορίας της- Ποιες κινήσεις ετοιμάζει

Το “πράσινο φως”, στην έκδοση κοινού μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, έως του ποσού των 300 εκατ. ευρώ, “άναψε” η τακτική γενική συνέλευση της Folli Follie. Τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ομίλου, (σ.σ. το “τρέχον” ομολογιακό 250 εκατ. ευρώ λήγει στα μέσα του 2019, και είχε εκδοθεί το 2014 με επιτόκιο 1,7%), ενώ η διοίκηση ζήτησε έγκριση από τους μετόχους, προκειμένου να είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα νέας έκδοσης με ευνοϊκούς όρους.

Σε ότι αφορά τα σχέδια του ομίλου για την εντός και εκτός Ελλάδας παρουσία της αλλά και για τις εκτιμήσεις του για την κατάσταση στην εσωτερική αγορά, ο διευθύνων σύμβουλος του, κ. Τζ. Κουτσολιούτσος, στο περιθώριο της συνέλευσης σημείωσε πως το α΄ τρίμηνο της φετινής χρήσης ήταν το χειρότερο από την έναρξη της επταετούς κρίσης, αν και το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφερε εμφανίζει θετικές ενδείξεις, ως αποτέλεσμα του υψηλού τουριστικού ρεύματος. Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Κούκουτσα, μέλος του δ.σ. του ομίλου Folli Follie και γενικός διευθυντής της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα, το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι tax free πωλήσεις στο Attica στο City Link αυξήθηκαν 60% και 32% στο Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Στα σχέδια της Folli Follie, είναι η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται επαφές με νέες φίρμες, με τη διοίκησή της να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την ανάληψη νέων αντιπροσωπειών στο μέλλον, ενώ σχεδιάζονται νέα λιανικά concepts, όπως το πρόσφατο Sport Loft. Παράλληλα στα σχέδια του ομίλου είναι η ενίσχυση της παρουσίας του στο online και mobile κανάλι, από το οποίο ο όμιλος προσδοκά σε βάθος χρόνου, να φέρνει το 30% των πωλήσεων του. Εν τω μεταξύ σχέδια υπάρχουν και για τη γεωγραφική επέκταση, με τον κ. Κουτσολιούτσο να αναφέρει πως μετά τη συμφωνία διάσωσης της Καλογήρου -σ.σ. η Αττικά Πολυκαταστήματα θα συμμετάσχει με μειοψηφικό ποσοστό-, εξετάζεται σε βάθος χρόνου η επέκταση της φίρμας σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =