αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική αρτοβιομηχανία που έχει φτάσει μέχρι την Κίνα και την Αυστραλία

Η ελληνική αρτοβιομηχανία που έχει φτάσει μέχρι την Κίνα και την Αυστραλία

Με διψήφιο ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο μια εταιρεία τροφίμων που μετρά πολύ λίγα χρόνια ζωής σε έναν τομέα ανταγωνιστικό με αρκετά λουκέτα, όπως αυτός της αρτοβιομηχανίας.

Πρόκειται για την εταιρεία Κρητών Άρτος που μετά την ξέφρενη πορεία του πρώτου εξαμήνου, εκτιμά ότι αναλόγως θα κινηθεί και στο δεύτερο μισό του 2017.

Αυτά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανόλης Δαμιανάκης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, υποστηρίζοντας γενικότερα πως η φετινή χρονιά είναι πολύ πιο άνετη από την περυσινή, λόγω της διευθέτησης του «ζητήματος Μαρινόπουλου».

Οι εξαγωγές εξελίσσονται ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα της αύξησης των πωλήσεων προέρχεται από το εσωτερικό και συγκεκριμένα τόσο από την προσέλκυση νέων πελατών, όσο και από τις μεγαλύτερες τιμολογήσεις σε προϋπάρχοντες πελάτες.

«Μετά από μια πολύ δύσκολη περυσινή χρονιά, φέτος έχουμε ηρεμήσει» ανέφερε ο CEO της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία υλοποιεί μέσα το 2017 επενδύσεις της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε μηχανικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Επίσης, πριν το τέλος του έτους σχεδιάζονται να γίνουν προωθητικές κινήσεις με στόχο την περαιτέρω τόνωση της εταιρικής ταυτότητας της Κρητών Άρτος και την προώθηση των επώνυμων προϊόντων της.

Τέλος, ο κ. Δαμιανάκης απαντώντας σε ερώτηση για το πώς βλέπει την αγορά του λιανεμπορίου, ανέφερε πως «οδηγείται σε ολιγοπώλιο».

Ξέφρενη πορεία σε μια δεκαετία

Η Κρητών Άρτος ιδρύθηκε το 2004 με την εξαγορά μιας παλιάς οικογενειακής βιοτεχνίας παραγωγής Κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων. Τον Απρίλιο του 2005 μετεγκαθίσταται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3000 m². Τον ίδιο χρόνο δημιουργεί στον κλάδο την κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή Κρητικών Αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας S/M. Σήμερα οι κτιριακές της υποδομές ξεπερνούν τα 4.000 m², καθώς έχει εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό της εξοπλισμό, διατηρώντας βέβαια τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής των προϊόντων της. Η παραγωγική διαδικασία λειτουργεί κάτω από τους αυστηρούς κανόνες των συστημάτων ποιότητας HACCP ΕΛΟΤ 1416, IFS Higher Level και BRC.

H ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες Supermarkets στην Ελλάδα (ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, Μασούτης, Σκλαβενίτης,Μετρό, Mart, Βερόπουλος , Γαλαξίας, ΕΛΟΜΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ κλπ), ενώ το 20% και πλέον του κύκλου εργασιών της αφορά πωλήσεις εκτός Ελλάδος σε χώρες όπως Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Κίνα, Αυστραλία κ.α. Από το Φεβρουάριο του 2009, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην ΕΝ.Α.

Λόγω των σύγχρονων εγκαταστάσεων, της υψηλής ποιότητας, της μεγάλης παραγωγικής δυναμικότητας και των ανταγωνιστικών τιμών, την εμπιστεύονται οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες Supermarket για την παραγωγή Κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία τους.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =