αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ελλάδα είναι μέσα στις 50 χώρες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για gaming

Η Ελλάδα είναι μέσα στις 50 χώρες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για gaming

Το Newzoo δημοσίευσε τη νέα έρευνα του, στην οποία κατατάσσει τις εκατό πρώτες χώρες παγκοσμίως βάσει των εκτιμώμενων εσόδων της gaming βιομηχανίας για το 2017.

Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από το συνδυασμό έρευνας των καταναλωτών, δεδομένα συναλλαγών, τριμηνιαίες αναφορές των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιριών και δεδομένα των απογραφών. Τα νούμερα που αναφέρονται στην κατηγορία των εσόδων και που χρησιμοποιούνται για την κατάταξη των χωρών αφορούν αποκλειστικά τα έσοδα των εταιριών της παγκόσμιας βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών. Εξαιρούνται οι τυχόν επιπλέον φόροι του hardware, οι υπηρεσίες μεταξύ επιχειρήσεων και τα έσοδα από τον τζόγο και τα στοιχήματα.

Περνώντας, λοιπόν, στην κατάταξη, πρώτη συναντάμε την Κίνα με έσοδα που φτάνουν τα $27.55 δισεκατομμύρια δολάρια. Το αποτέλεσμα είναι λογικό αν αναλογιστούμε πως ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα $1.38 δισεκατομμύρια. Δεύτερη έρχεται η Αμερική με έσοδα που φτάνουν τα $25 δις, νούμερο εντυπωσιακό σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της χώρας. Ακολουθούν η Ιαπωνία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χώρα μας βρίσκεται στην θέση 50, πάνω από το Πακιστάν και κάτω από το Περού. Οι Έλληνες αποφέρουν στη βιομηχανία περίπου 135 εκατομμύρια δολάρια. Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα 7,982 εκατομμύρια έχουν Internet και διαιρέσουμε τον αριθμό των εσόδων με αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, προκύπτει πως κατά μέσο ο Έλληνας ξοδεύει 17 δολάρια στα βιντεοπαιχνίδια ανά χρόνο.

Μάλιστα αν λάβουμε υπόψιν τα έσοδα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό, πρώτη έρχεται η Ιαπωνία, με την Κορέα, το Λουξεμβούργο, την Αμερική και την Αγγλία να την ακολουθούν.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + four =