αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «εκρηκτική» πορεία του Jeff Bezos μέσα από ένα γράφημα- γίγας

Η «εκρηκτική» πορεία του Jeff Bezos μέσα από ένα γράφημα- γίγας

Όταν σε ηλικία 5 ετών, έβλεπε το Apollo 11 της NASA να προσεδαφίζεται στο φεγγάρι, έλεγε ότι θέλει να γίνει αστροναύτης. Τελικά, δεν έγινε αστροναύτης, αλλά ασχολήθηκε με την τεχνολογία. Βέβαια, στη συνέχεια ίδρυσε και την Blue Origin, μια διαστημική εταιρία με φιλόδοξα σχέδια. Μιλάμε για τον Mr Amazon, Jeff Bezos.

Ξεκίνησε το δικό του success story το μακρινό 1995. Τότε που το ίντερνετ ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, ενώ δεν υπήρχαν smartphones και social media. Τότε, ο Jeff Bezos αποφάσισε να ιδρύσει την Amazon. Λίγο καιρό πριν, είχε ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην ιδέα του, μαζί με άλλα 3 άτομα και λίγα χρηματικά κεφάλαια του ίδιου και της οικογένειας του.

Πλέον η Amazon έχει έσοδα πάνω από 100 δισ. δολάρια το χρόνο, ενώ απασχολεί συνολικά 268.900 εργαζομένους. Πριν από λίγες ημέρες, ο Jef Bezos έγινε και επίσημα ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη. Στο παρακάτω γράφημα που δημοσίευσε το αμερικανικό Fundersandfounders.com, ξεδιπλώνεται όλη η πορεία του. Τελικά, τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να φτάσει στην κορυφή; Κάποιες από τις απαντήσεις, ίσως βρίσκονται παρακάτω.

how Jeff Bezos started infographic

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + fourteen =