αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΕΖΑ σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πρακτική άσκηση και να πληρώνεσαι

Η ΕΖΑ σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πρακτική άσκηση και να πληρώνεσαι

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την επαγγελματική κατάρτιση νέων ζυθοποιών ανέλαβε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ). Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα μαθητείας, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης ζυθοποιών που εφαρμόζει η ΕΖΑ σε συνεργασία με το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που έχουν τελειώσει το Λύκειο και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πιστοποιημένη επαγγελματική εκπαίδευση στον κλάδο της ζυθοποιίας, με διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι εξειδικευμένο. Συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εφαρμογή στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΖΑ στην Αταλάντη. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής δίπλα σε εξειδικευμένους επαγγελματίες ζυθοποιούς. Μαθαίνουν και παράγουν, βλέποντας το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης και της δουλειάς τους.

Κάθε σπουδαστής έχει μια ατομική σύμβαση που του εξασφαλίζει ότι εκπαιδεύεται, αποκτά επαγγελματικές δεξιότητες και… αμείβεται.

Η διττή εκπαίδευση

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για την εφαρμογή διττής εκπαίδευσης και στην Ελλάδα, βάσει του διττού εκπαιδευτικού μοντέλου (θεωρία και πρακτική) που λειτουργεί στη Γερμανία.

Για πρώτη φορά οι νέοι ζυθοποιοί θα εκπαιδεύονται σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα και standard. Το γερμανικό σύστημα διττής εκπαίδευσης συνδυάζει θεωρία και εξάσκηση στην επιχείρηση.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης, οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν ένα ελληνικό πτυχίο και μια γερμανική πιστοποίηση. Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην ΕΖΑ αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 5 =