αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Δράση “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”, τα 120 εκατ. ευρώ που δεν δίνονται στους δικαιούχους και τι θα γίνει στο εξής

Η Δράση “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”, τα 120 εκατ. ευρώ που δεν δίνονται στους δικαιούχους και τι θα γίνει στο εξής

Ήταν 11 Φεβρουάριο του 2016 όταν δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για τη Δράση “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”. Δεκαεννέα μήνες μετά η συγκεκριμένη δράση δεν έχει “κλείσει” και τα 120 εκατ. ευρώ, που θα έπεφταν σε δύο δόσεις μέσα στο 2016, παραμένουν “παρκαρισμένα”.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη πότε τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν στους δικαιούχους (σ.σ. ο προσωρινός κατάλογος έχει δημοσιευθεί από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου), που υπέβαλλαν το φάκελό τους στον πρώτο κύκλο της δράσης προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί πριν από λίγα εικοσιτετράωρα δόθηκε μια ακόμη παράταση στην προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων συμπληρωματικών δικαιολογητικών Ένταξης στη Δράση “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου του 2017.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, είχε προηγηθεί στις αρχές Αυγούστου η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας προσκόμισης των απαιτούμενων συμπληρωματικών δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα, η οποία είχε οριστεί για την Τρίτη 29/08/2017. Σε εκείνη την ανακοίνωση αναφερόταν ρητά πως “η προθεσμία (29η Αυγούστου 2017) είναι οριστική και μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου”. Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος δεν ήταν οριστική.

Η ουσία είναι πως 120 εκατ. ευρώ δεν πέφτουν στην αγορά και δεν δίνονται στους δυνητικούς δικαιούχους 19 μήνες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης και 18 από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής η οποία είχε ξεκινήσει στις 17.03.2016 και είχε παραμείνει παραμείνει ανοικτή μέχρι τις  24.05.2016.
 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 12 =