αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ δημοσιογραφία, η κρίση και η δημιουργική διέξοδος στο blogging: Μια Ελληνίδα blogger μιλά για το δικό της story στο It’s Possible

Η δημοσιογραφία, η κρίση και η δημιουργική διέξοδος στο blogging: Μια Ελληνίδα blogger μιλά για το δικό της story στο It’s Possible

Ενώ γίνεται πολλή συζήτηση για το αν στην Ελλάδα μπορεί κάποιος blogger ή youtuber να έχει αυτή του την δραστηριότητα ως βασικό επάγγελμα, υπάρχουν κάποιοι που τα καταφέρνουν. Και όταν τους ρωτάς για το αν μπορεί κάποιος να έχει έσοδα από τέτοιου είδους δραστηριότητες, απαντούν με ένα μεγάλο «ναι». Η Αλίκη Μαρινάκη έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αρκετά ΜΜΕ, τελείωσε το μεταπτυχιακό της μέσα στην κρίση και τελικά βρήκε τη δική της διέξοδο στο fashion blogging. Φτιάχνοντας το site We Run Fashion. Και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κλείσει τις δικές της συνεργασίες με διάφορα brands.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible, για το πώς είναι να ξεκινάς ένα blog από το μηδέν, πόσες ώρες αφιερώνει ένας blogger στο project του, και πως φαντάζεται το μέλλον της σε 3 χρόνια από σήμερα.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κάνετε την μετάβαση από τη δημοσιογραφία στο fashion blogging;

Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει μετάβαση. Πρώτα “δηλώνω” δημοσιογράφος και μετά fashion blogger. Έχω τελειώσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχω κάνει μεταπτυχιακό στα Ψηφιακά  Μέσα Επικοινωνίας και έχω δουλέψει σε αρκετά ΜΜΕ ως δημοσιογράφος. Δυστυχώς- ή ευτυχώς – τελείωσα το μεταπτυχιακό μου όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρισκόταν στο απόγειο της και η ανεύρεση εργασίας στο τομέα μου ήταν αδύνατη. Το blogging ήταν μια διέξοδος για μένα για να κάνω αυτό που αγαπάω και να μην χάσω επαφή με το αντικείμενο των σπουδών μου. Έτσι δημιούργησα το “We Run Fashion” ένα γυναικείο site που ασχολείται κυρίως με θέματα μόδας, ομορφιάς , fitness αλλά και με τα ταξίδια που λατρεύω να κάνω.

Μπαίνοντας κάποιος στο blog σας, τι θα βρει εκεί;

Ο πυρήνας του site μου είναι η γυναικεία μόδα. Με λίγα λόγια ένας/μια αναγνώστης-τρια θα βρει σίγουρα τις νέες τασεις της μοδας, προτάσεις και fashion items- κλειδιά για κάθε σεζόν ξεχωριστά , τις δικές μου ενδυματολογικές επιλογές και πολλες στυλιστικες ιδέες. Επίσης, αναφέρομαι και σε θεματα ομορφιας. Πιστεύω  ότι όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας δεν θα πρέπει να παραμελούν το πρόσωπο και το σώμα τους. Γι αυτο το λόγο προτείνω προϊόντα που εχω χρησιμοποιήσει και τα εχω βρει αποτελεσματικά. Αλλο ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου ειναι η γυμναστική και η διατροφή. Κανω crossfit και φροντίζω να τρέφομαι σωστά. Πολύ συχνα δίνω fitness συμβουλες αλλά και tips για ενα υγιεινο γεύμα. Τελος, λατρεύω τα ταξίδια! Φέτος έκανα αρκετά εκτός και εντός Ελλάδας όπου μοιράστηκα τις εμπειρίες μου με τους followers μου.

Βάσει της εμπειρίας σας, μπορεί μια fasion blogger στην Ελλάδα να έχει έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα; Και να είναι αυτό το βασικό επάγγελμα της

Φυσικά και μπορεί . Όπως όλες οι δουλειές έτσι και αυτή θέλει full time απασχόληση, πολύ τρέξιμο και πάνω από όλα δημόσιες σχέσεις. Επίσης, πιστεύω ότι μόνο όταν αγαπάς κάτι, γίνεσαι συνεχώς καλύτερος και κατ’ επέκταση όταν γίνεσαι συνεχώς καλύτερος και ο μισθός σου γίνεται καλύτερος.

Υπάρχουν παρά πολλές fashion bloggers. Η καθεμία όμως είναι διαφορετική , θέλει να πει και να μεταφέρει την δίκη της ιστορία , το δικό της στυλ , την δίκη της άποψη για την ζωή. Αν μείνει πιστή σε όλο αυτό και είναι οπλισμένη με υπομονή και επιμονή τότε τίποτα δεν εχει να φοβηθεί.

Αρκετοί άνθρωποι ίσως σκέφτονται να γίνουν bloggers στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που θα πεις «ξεκινάω», μέχρι τότε που θα δεις το site σου online, περίπου πόσος χρόνος μεσολαβεί και ποια είναι η διαδικασία που χρειάζεται;

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις σημερα ένα blog. Το δύσκολο είναι… το μετά. Πως θα το προωθήσεις ωστε να αποκτησεις ένα κοινό που θα σε ακολουθεί πιστά . Πως δημιουργείς ένα blog, λοιπόν; Ανοίγεις έναν δωρεάν λογαριασμό σε μια από τις πολλές πλατφόρμες φιλοξενίας ιστολογίων που υπάρχουν και μετα από αυτό μπορεις να αυτοπροσδιοριστείς ως blogger! Στην συνέχεια πρέπει να προσδιορίσεις την θεματολογία . Τι ειναι αυτο που σε ιντριγκαρει; Η μόδα, η μουσική , το φαγητό , τα αυτοκίνητα ; Επέλεξε το σημείο αναφοράς σου. Έπειτα , δώσε ένα όνομα που να ταιριάζει με το θέμα σου και τέλος δώστου την ταυτότητα σου και κάνε την διαφορά! Ο τρόπος που θα στήσεις της ιστοσελίδα σου, το web design και τα widgets που θα επιλέξεις θέλουν σκέψη και ίσως αυτά να σου πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις.

Πάνω από όλα να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι διαδραστικός και επικοινωνιακός, να κάνεις φιλίες και φυσικά να περνάς καλά!

Πόσες ώρες αφιερώνετε στο blog σας;

Αναλόγως, υπάρχουν μέρες που μπορεί να ειμαι από το πρωί μέχρι το βραδυ στο blog. Να γράφω άρθρα , να επικοινωνώ τα social media , να απαντάω σε mails και καποιες αλλες μέρες να ειμαι πιο χαλαρή. Για αυτο θα βγαλω ένα μέσο όρο κάπου 5 ώρες την ημέρα.

Ποιο είναι το πράγμα που δεν θα κάνατε ποτέ ως blogger;

Μου αρεσει να παρακολουθώ πετυχημένες bloggers του εξωτερικού και έχω παρατηρήσει ότι όσοι προσπάθησαν να τις αντιγράψουν απέτυχαν. Με λίγα λόγια αυτό που δεν θα έκανα ποτέ σαν blogger είναι “copy-paste”.

Ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος και θέλω να πιστεύω ότι τα διαφορά brands που παρακολουθούν τις bloggers και επιθυμούν συνεργασια βλέπουν τα πάντα. Γι αυτο το λόγο θελω να ειμαι αληθινή και σε κάθε μου ποστ ή φωτογραφία να φαίνεται αυτό.

Πως θα θέλατε να έχουν εξελιχτεί τα πράγματα για εσάς σε 3 χρόνια από σήμερα;

Διάσημη και πετυχημένη τι άλλο; Α! Και πλούσια φυσικά … Χαχα! Πέρα από την πλάκα το blogging είναι κάτι που αγαπώ και θα συνεχίσω να κανω και τα επόμενα χρονια. Το “We Run Fashion” ειναι το “παιδί μου”, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει , ωριμάζει , κάνει λάθη , μαθαίνει και γίνεται καλύτερο. Σίγουρα αυτο που με ενδιαφέρει ειναι η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και η οικονομική επιβράβευση των κόπων μου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − five =