αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ γυναίκα που κάποτε επιβίωνε με κουπόνια τροφίμων και τώρα έχει μια εταιρία εκατομμυρίων

Η γυναίκα που κάποτε επιβίωνε με κουπόνια τροφίμων και τώρα έχει μια εταιρία εκατομμυρίων

Η «εκκίνηση» δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο για την Ashley Tyrner. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ήρθαν όλα ανάποδα. Στα 27 της χρόνια, η ζωή της ήταν έτσι: Είχε μόλις γεννήσει την κόρη της, ο άντρας της την είχε εγκαταλείψει, και η ίδια δεν είχε κάποια δουλειά ή πανεπιστημιακό πτυχίο. Είχε φτάσει σε σημείο να αναγκάζεται να μαζεύει κουπόνια τροφίμων για να πάρει φαγητό και να επιβιώσει.

«Ήμουν στα κουπόνια τροφίμων και έγκυος σε κάποια στιγμή. Αλλά δεν είχε άλλη επιλογή. Αφού δεν διέθετα κάποια ειδική μόρφωση έτσι ώστε να ανατρέψω την κατάσταση» λέει η 32χρονη σήμερα Tyrner.

Μετά τη γέννηση της κόρης της, η ίδια άφησε την Καλιφόρνια και πήγε στη Νέα Υόρκη όπου έπιασε δουλειά σε μια εταιρία μόδας, ως brand manager, όπως σημειώνει το CNBC. Λίγο αργότερα, αποφάσισε να στρέψει το βλέμμα της στο πεδίο των τροφίμων. Πήρε το ρίσκο και δημιούργησε την FarmBox. Μια εταιρία που παρέχει κουτιά με προϊόντα τροφίμων στους καταναλωτές. Εστιάζοντας σε δύο target groups: Αυτούς που βιάζονται χρονικά και σε εκείνους που ζουν σε περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα. Επίσης, την περίοδο που η νεαρή κοπέλα ήταν στα κουπόνια τροφίμων, συνειδητοποίησε ότι είναι δύσκολο να τραφείς υγιεινά, με οικονομικό μπάτζετ. Έτσι στην νέα επιχειρηματική της ιδέα, εφάρμοσε αμέσως ανταγωνιστικές τιμές, και τα κουτιά που παραδίδει η FarmBox ξεκινούν από κόστος 39 δολαρίων.

Η εταιρία «εκτοξεύτηκε» γρήγορα. Φέτος, αναμένονται πωλήσεις συνολικής αξίας 5 εκατ. δολαρίων. Ενώ μέχρι τώρα η Ashley Tyrner έχει καταφέρει να αντλήσει 450.000 δολάρια σε χρηματοδοτήσεις και πλέον απασχολεί 26 εργαζομένους. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι ούτε το κομμάτι της χρηματοδότησης ήταν εύκολο για την φιλόδοξη επιχειρηματία. Αφού οι επενδυτές την αντιμετώπιζαν με μειονεκτικό τρόπο επειδή δεν είχε πολλά χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό, δεν είχε πτυχίο και ήταν γυναίκα. «Οι γυναίκες δεν έχουν καλή σχέση με τα χρήματα» της είχε πει ένας επενδυτής.

Ωστόσο, παρά τα εμπόδια τα κατάφερε. «Μια από τις σημαντικότερες συμβουλές που δίνω στους νέους επιχειρηματίες, είναι να βγουν έξω και να το κάνουν, αν έχουν μια καλή ιδέα και ένα καλό πλάνο» λέει τώρα η Tyrner. Ενώ όπως λέει είναι επίσης σημαντικό να περιβάλλουμε τους εαυτούς μας με τους κατάλληλους ανθρώπους. Τα άτομα που έχουμε γύρω μας, έχουν σημασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =