αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ γυναίκα που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Yahoo και θα λάβει… χρυσάφι λόγω της εξαγοράς

Η γυναίκα που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Yahoo και θα λάβει… χρυσάφι λόγω της εξαγοράς

Ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό αναμένεται να λάβει η Μαρίσα Μάγιερ, λόγω την επικείμενη εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με εσωτερική πηγή της εταιρείας, η CEO της Yahoo, θα λάβει 14 εκατ. δολάρια σε περίπτωση που η εξαγορά από τον κολοσσό τηλεπικοινωνιών ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Όπως τονίζει το Fortune Greece, στο χαρτοφυλάκιο της Μάγιερ συμπεριλαμβάνονται 41 εκατ. δολάρια μετοχές της εταιρείας, ένα εκατ. δολάρια ετήσιος μισθός και άλλα δυο εκατ. δολάρια σε μπόνους. Όμως η συνολική αξία μετοχής της Yahoo από 38,59 δολάρια θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με την ημερομηνία της συμφωνίας. Με αυτό συνεπάγεται ότι και το ποσό που θα προκύψει από την εξαγορά -το οποίο θα λάβει η ίδια- θα είναι διαφορετικό.

Τον Ιούλιο, η Verizon κατάφερε να «κλείσει» της συμφωνία με τον τεχνολογικό κολοσσό, έναντι 4,8 δισ. δολαρίων, μια συμφωνία για την οποία πάλευε χρόνια, αφήνοντας πίσω της τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές, μεταξύ των οποίων το Facebook και η Google.

Από την πλευρά της, η Μάγιερ, η οποία κρατά το «τιμόνι» της εταιρείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχε υποσχεθεί να αναβιώσει τη Yahoo, όμως το σχέδιο ανάκαμψής της απέτυχε χωρίς να σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Πάντως, η ίδια έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στην εταιρεία έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία, χωρίς όμως να σχολιάσει ποιο θα είναι το μέλλον της, αν και κορυφαία στελέχη συχνά αποχωρούν σε περίπτωση που οι εταιρεία περάσει σε «άλλα χέρια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 11 =