αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ γυναίκα που άφησε τη δουλειά της στη Wall Street και τώρα βγάζει εκατομμύρια, μιλά για την σημασία του storytelling

Η γυναίκα που άφησε τη δουλειά της στη Wall Street και τώρα βγάζει εκατομμύρια, μιλά για την σημασία του storytelling

Η Marie Forleo έχει ακολουθήσει τη δική της ανατρεπτική πορεία προς την επιτυχία. Η ίδια είναι παιδί μιας ιταλικο-αμερικανικής οικογένειας στο New Jersey. Οι γονείς της εργάστηκαν σκληρά, έτσι ώστε η ίδια να φοιτήσει στο κολλέγιο. Από όπου και αποφοίτησε, βρίσκοντας μάλιστα άμεσα μια δουλειά με καλό μισθό στη Wall Street. Όπως εξηγεί η ίδια στο Forbes, αυτή θεωρούνταν μάλιστα μια dream jobs πίσω στα τέλη των ’90s.

Αλλά η ίδια δεν ευχαριστιόταν αυτό που έκανε. Παρά τον μεγάλο μισθό. Ούτε το εργασιακό περιβάλλον ήταν ευχάριστο. «Ήμουν μαζί με μια χούφτα γυναικών, ενώ το 99,9% των στελεχών εκεί ήταν άντρες. Υπήρχε πολλή σεξουαλική παρενόχληση» σημειώνει η Forleo. Μια ημέρα πήρε την μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί από τη δουλειά της.

Τι έκανε από εκεί και πέρα: Δημιούργησε μια life coach business. Ακούγεται τρελό σαν ιδέα. Ποιος θα εμπιστευόταν μια 23χρονη τότε κοπέλα, για life coach; Πόση εμπειρία μπορεί να είχε; Κι όμως, αυτή η τολμηρή κίνηση είχε θετικό αποτέλεσμα. Η Marie Forleo έχει σήμερα την ίδια επιχείρηση, από την οποία μάλιστα βγάζει εκατομμύρια. Με έντονη παρουσία μάλιστα στα Social Media.

«Ήξερα ότι αν δεν το κάνω, δεν θα μάθω ποτέ το αποτέλεσμα» εξηγεί.

Μέσα από όλη τη διαδρομή της, έχει καταλάβει ότι υπάρχει ένα μάρκετινγκ tip, που μπορεί να κάνει την διαφορά. Είναι οι ιστορίες πελατών. Με απλά λόγια, η ίδια και η ομάδα της, χρησιμοποιούν ιστορίες ανθρώπων που συνεργάστηκαν σε κάποια φάση με την επιχείρηση της, και έχουν μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην πορεία τους. Έτσι, λειτουργούν ως «καλά παραδείγματα». Και μπορούν να βοηθήσουν το brand να εξελιχτεί και αν προσελκύσει και άλλους πελάτες.

«Συχνά αγοράζουμε, όταν μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας στη θέση κάποιου άλλου, που βίωσε μια ιστορία επιτυχίας. Θες να αισθανθείς τα ίδια αισθήματα επιτυχίας, και θα κάνεις τις ίδιες κινήσεις σε μια προσπάθεια να φτάσεις αυτά τα αποτελέσματα», σημειώνεται σε άρθρο του Entrepreneur.com.

Σαν πορεία σκέψης πηγαίνει κάπως έτσι: Αν αυτοί είναι σαν εμένα και μπορούν να το κάνουν, τότε μπορώ και εγώ; Με το storytelling αυτού του είδους, η Forleo έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλες κοινότητες γύρω από τα projects της. Και με την βοήθεια των social media, που βοηθούν να διαμοιραστούν αυτές οι ιστορίες. Ενώ παράλληλα, προβάλλοντας τα θετικά παραδείγματα, μπορεί να κάμπτει και τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να έχουν κάποιοι χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 3 =