αρχικηVIRALΗ βιβλιοθήκη που είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στα σύνορα δύο χωρών

Η βιβλιοθήκη που είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στα σύνορα δύο χωρών

Η βιβλιοθήκη Haskell χτίστηκε το 1904 ακριβώς πάνω στα σύνορα των ΗΠΑ με το Καναδά. Ανάμεσα σε δύο πόλεις, στο Στάνστεντ του Κεμπέκ και στο Ντέρμπι Λάιν του Βερμόντ. Είναι ένα παραδοσιακό κτήριο, νεοκλασικό, το οποίο φιλοξενεί και μια μικρή αίθουσα όπερας. Και φυσικά έχει δύο διευθύνσεις και δύο πόρτες, μία για κάθε χώρα!

Κατασκευάστηκε από τα παιδιά της οικογένειας Haskell στην μνήμη των γονιών τους. Και όχι τυχαία πάνω στα σύνορα. Ο πατέρας ήταν Αμερικανός και η μητέρα Καναδή. Όνειρό τους λοιπόν ήταν να χτίσουν μια δημόσια βιβλιοθήκη και μια αίθουσα όπερας που θα μπορούσαν να επισκεφτούν άνθρωποι και από τις δύο χώρες, χωρίς να βρουν εμπόδια στα σύνορα. Δεν κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πράξη εν ζωή και το έκαναν τα παιδιά τους.

Οι αίθουσες με τα βιβλία και η σκηνή της όπερας βρίσκονται στην περιοχή που ανήκει στον Καναδά για τον λόγο αυτό θεωρείται η μοναδική βιβλιοθήκη της Αμερικής χωρίς βιβλία και η μοναδική αμερικανική όπερα χωρίς σκηνή! Το απόλυτο σύνορο των δύο χωρών περνάει κάτω από τις θέσεις της όπερας και από το κέντρο της κεντρικής αίθουσας του βιβλιοθηκονόμου.

Έτσι, όποιος επισκέπτεται τις συγκεκριμένες αίθουσες βλέπει μια μαύρη γραμμή να διαπερνάει το πάτωμα. Περνώντας τη γραμμή αυτόματα περνάς στην άλλη χώρα. Η βιβλιοθήκη έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο ​​κτίριο από τις δύο χώρες.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =