αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή πρακτική που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι της Google για να αποφεύγουν το Burnout. Μπορείς να την εφαρμόσεις και εσύ

Η απλή πρακτική που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι της Google για να αποφεύγουν το Burnout. Μπορείς να την εφαρμόσεις και εσύ

Ας το παραδεχτούμε: Αν δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρία, όπως οι Google, Apple ή Facebook, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι πιθανό… να πάει περίπατο. Ακόμα και αν είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου, το να απορροφηθείς πλήρως εκεί, για πολλές ώρες καθημερινά, μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο Burnout (επαγγελματική εξουθένωση).

Στο Burnout μπορούν να συμβάλουν αρκετοί παράμετροι, όπως το κακό αφεντικό, το αγχωτικό περιβάλλον ή η έλλειψη ανάπαυσης. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως το έχουν χειρηστεί όλο αυτό εντός της Google. Το inc.com παραθέτει την ιστορία του μηχανικού της Google, Chade-Meng Tan. Ο ίδιος ήταν μάρτυρας αυτού του προβλήματος από πρώτο χέρι. Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η προσοχή. Με απλά λόγια, είναι η δυνατότητα να είμαστε πλήρως παρόντες όταν εργαζόμαστε. Να γνωρίζουμε το τι κάνουμε. Ενώ παράλληλα να μην αντιδράμε υπερβολικά σε πράγματα που συμβαίνουν εντός της εργασίας. Σε όλα αυτά, βοηθούν επίσης η καλή στάση του σώματος και η σωστή αναπνοή.

Με αυτή την απλή ιδέα, ο Chade-Meng Tan συγκέντρωσε τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες και νευροεπιστήμονες, έτσι ώστε να αναπτύξουν ένα εσωτερικό πρόγραμμα για τους εργαζομένους της Google. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα 7 εβδομάδων, που κάνει τους εργαζομένους πιο χαρούμενους και πιο παραγωγικούς. Μάλιστα, το Search Inside Yourself Leadership Institute (SIYLI) ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπηκός Οργανισμός το 2012 και παραμένει ενεργός εντός της Google μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 13 =