αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ απλή ερώτηση που κάνουν πάντα στη Merrill Lynch στις job interviews

Η απλή ερώτηση που κάνουν πάντα στη Merrill Lynch στις job interviews

Ζούμε στην εποχή όπου οι εργαζόμενοι αλλάζουν συχνά εργασιακή στέγη. Ειδικά αν είναι νέοι σε ηλικία. Στη Merrill Lynch το έχουν επεξεργαστεί αυτό, και προσπαθούν να προσελκύσουν τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν ένα καλό περιβάλλον εντός της εταιρίας.

Στις συνεντεύξεις των υποψηφίων, η εταιρία δεν εστιάζει τόσο στις δεξιότητες του εκάστοτε ανθρώπου που πάει εκεί για δουλειά. Όπως σημειώνει η Cheri Lytle, head of advisor strategy της εταιρίας, οι job interviews ξεκινούν με μια ερώτηση προς την άλλη πλευρά: «Ξέρετε με τι έχει να κάνει αυτή η θέση;».

Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε εξηγούν περισσότερα πράγματα. Στόχος είναι να καταλάβουν τι αρέσει στον υποψήφιο, ενώ από την άλλη θέλουν να δουν αν ο εκάστοτε άνθρωπος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις προκλήσεις που απαιτεί η θέση. «Η δεξιότητες μαθαίνονται πάνω στη δουλειά. Αυτό που θέλουμε να καταλάβουμε είναι αν ο υποψήφιος κατανοεί τις ανάγκες της θέσης και αν θα φτάσει στην επιτυχία όταν θα ενταχθεί στις ομάδες μας», λέει η Cheri Lytle σε άρθρο της στο αμερικανικό Fortune.

Όπως εξηγεί, στη Merrill Lynch, δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε ομάδες. Με κάθε μια από αυτές μάλιστα να φέρνει τα δικά της αποτελέσματα και να κινείται στον δικό της δρόμο. Οπότε ένας νέος εργαζόμενος θα πρέπει να μπορεί να ενταχθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Η Cheri Lytle σημειώνει ότι στο παρελθόν έχει συνομιλήσει με πολλούς υποψηφίους, οι οποίοι είχαν καταλά βιογραφικά, δεξιότητες και προϋπηρεσία. Όμως αυτά δεν αρκούν πάντα. Το βασικό, είναι να γνωρίζει ο υποψήφιος τι ακριβώς θα κάνει αν αναλάβει την θέση και αν θα είναι χαρούμενος με αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 13 =