αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή άσκηση που μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σου κατά 20% και την δημιουργικότητα κατά 50%

Η απλή άσκηση που μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σου κατά 20% και την δημιουργικότητα κατά 50%

Μπορεί να μην έχεις χρόνο (ή και μέρη κοντά σου) για να κάνεις έναν περίπατο μέσα στην φύση. Ωστόσο, φαίνεται ότι μια τέτοια βόλτα μπορεί να σου προσφέρει πολλά. Και να σε βοηθήσει ακόμα και στο επαγγελματικό κομμάτι. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο ψυχολόγος και καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, David Strayer, και ο βοηθός του, Rachel Hopman, έκαναν ένα ενδιαφέρον πείραμα.

Στόχος: Να δουν πως αντιδρά ο εγκέφαλος, όταν περιτριγυρίζεται από την φύση. Οι δύο άντρες έβαλαν μια ομάδα μαθητών να συμμετάσχει σε μερικά τεστ, όπως το να μετρούν προς τα πίσω, ανά 3 νούμερα. Στη συνέχεια, άφησαν τους μαθητές να πάνε για έναν 30λεπτο περίπατο σε ένα κοντινό πάρκο με δέντρα. Αμέσως μετά, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στα ίδια τεστ. Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα. Οι μαθητές είχαν καλύτερα αποτελέσματα, στα ίδια τεστ, μετά την επιστροφή τους από τη φύση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο inc.com, η βόλτα στη φύση μπορεί να σε αναζωογονήσει, να αυξήσει την μνήμη σου κατά 20% και την δημιουργικότητα κατά 50%. Κάτι το οποίο φάνηκε και στους μαθητές που συμμετείχαν στο πείραμα. Όπως εξηγεί ο David Strayer, ο εγκέφαλος μας, πολλές φορές «κουράζεται» μέσα στον ταραχώδη κόσμο που ζούμε. Έτσι, αν κάνεις ένα «διάλειμμα» κοντά σε μερικά δέντρα, το μυαλό σου ξεκουράζεται και μπορεί να αποδώσει καλύτερα.

Τι λες, θα δοκιμάσεις να κάνεις μια βόλτα στο κοντινό σου πάρκο;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 9 =