αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ απάντηση του Facebook στο μεγάλο πρόστιμο που του «έριξε» η Κομισιόν

Η απάντηση του Facebook στο μεγάλο πρόστιμο που του «έριξε» η Κομισιόν

Δεν αλλάζει την απόφαση της Κομισιόν να δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά του WhatsApp από το Facebook διευκρινίζει μεταξύ άλλων η εταιρεία μετά την επιβολή προστίμου ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ επειδή έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εξέτασης της συμφωνίας για την εξαγορά της δημοφιλούς υπηρεσίας messaging το 2014.

H Kομισιόν έκανε λόγο για ένα πρόστιμο ανάλογο της έκτασης της υπόθεσης και αποτρεπτικό, και επεξήγησε πως το Facebook είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε τη δυνατότητα να αντιστοιχεί αυτόματα λογαριασμούς της πλατφόρμας του με λογαριασμούς στο WhatsApp- ωστόσο δύο χρόνια αργότερα παρουσίασε μια υπηρεσία που έκανε ακριβώς αυτό.

«Η Κομισιόν διαπίστωσε πως, αντίθετα με τις ανακοινώσεις του Facebook κατά τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς, οι τεχνικές δυνατότητες αυτόματης αντιστοίχισης των ταυτοτήτων (λογαριασμών) των χρηστών στο Facebook και στο WhatsApp υπήρχαν ήδη το 2014, και ότι στο Facebook ήξεραν ήδη ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα» ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Facebook, σε δική του ανακοίνωση, αναφέρει πως τα λάθη που έγιναν στις τοποθετήσεις του το 2014 δεν ήταν σκόπιμα και ότι η Κομισιόν είχε επιβεβαιώσει πως δεν είχαν επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας εξέτασης της εξαγοράς». «Η σημερινή ανακοίνωση δίνει τέλος στο ζήτημα» σημειώνεται σχετικά.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία διευκρίνισε επίσης πως το πρόστιμο δεν αλλάζει την απόφαση της Κομισιόν να δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά του WhatsApp, και ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με ξεχωριστές έρευνες σχετικά με ζητήματα προστασίας δεδομένων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να είχε επιβάλει πρόστιμο μέχρι και 1% του τζίρου του Facebook, που θα ανερχόταν στα 276 εκατ. δολάρια, βάσει των αποτελεσμάτων του 2016, αλλά, όπως τόνισε, η εταιρεία συνεργάστηκε και παραδέχτηκε τη συγκεκριμένη παράβαση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =