αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ανατρεπτική ιστορία του Warren Buffett: Από τους κακούς βαθμούς στο σχολείο, στην απόλυτη επιτυχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανατρεπτική ιστορία του Warren Buffett: Από τους κακούς βαθμούς στο σχολείο, στην απόλυτη επιτυχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα είναι ένας από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο. Και φυσικά δισεκατομμυριούχος. Μιλάμε για τον Warren Buffett. Βέβαια, η διαδρομή προς την επιτυχία μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος είχε κακούς βαθμούς στο σχολείο. Και όταν ήταν μικρός δούλευε στο παντοπωλείο της γιαγιάς του. Ενώ παράλληλα πούλαγε coca cola, μπάλες του γκολφ και άλλα αντικείμενα πόρτα- πόρτα.

«Δεν χρειάζεται να είμαστε εξυπνότεροι από τους άλλους. Χρειάζεται να είμαστε πιο πειθαρχημένοι από τους άλλους» έχει πει. Και φαίνεται ότι το εφάρμοσε στην ζωή του.

Στην ηλικία των 15, ο Buffett έβγαζε 2.000 δολάρια το μήνα πουλώντας εφημερίδες. Τελειώνοντας το σχολείο, είχε ήδη μαζέψει 50.000 δολάρια. Ήθελε να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα, αλλά απορρίφθηκε από το Χάρβαρντ. Ο νεαρός Buffett ήθελε να εργαστεί με το είδωλο του, τον διάσημο επενδυτή Benjamin Graham. Έτσι λοιπόν τον βρήκε στις ΗΠΑ και προσφέρθηκε να δουλέψει για αυτόν δωρεάν. Αλλά και εκεί εισέπραξε απόρριψη.

Στην συνέχεια είχε και άλλες αποτυχίες, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Συνέχιζε να παρουσιάζει τις ιδέες του στον Graham μέχρι που προσλήφθηκε. Η διαδρομή από εκεί και πέρα ήταν ανοδική. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 99% της περιουσίας του Buffett χτίστηκε μετά τα 50 του χρόνια. Όπως έχει επίσης πει ο ίδιος, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που ασχολούνται με κάτι που τους αρέσει.

Warren Buffett: The Billionaire Who Never Gave Up

Before becoming a billionaire investor turned philanthropist, Warren Buffet was just a shy boy from Omaha, Nebraska trying to marry a girl whose father did not believe in his potential. This is his story.

Gepostet von Life Stories am Dienstag, 10. Juli 2018

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − one =