αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ άλλη πλευρά: Γιατί το βιογραφικό σου δεν πρέπει να είναι απαραίτητα μια σελίδα (και άλλα 3 tips)

Η άλλη πλευρά: Γιατί το βιογραφικό σου δεν πρέπει να είναι απαραίτητα μια σελίδα (και άλλα 3 tips)

Έχουμε ξανά γράψει εδώ στο It’s Possible, ότι το ιδανικό βιογραφικό, ίσως πρέπει να έχει έκταση μιας σελίδας. Αφού έτσι μπορεί ένας HR Manager να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη γνώμη για την επαγγελματική σου διαδρομή. Και δεν πλατιάζεις. Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά, η οποία έχει επίσης το ενδιαφέρον της.

Όπως διαβάζουμε στο onestaff.co.nz, το βιογραφικό σου δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα μιας σελίδα. Αφού ζούμε στην digital εποχή, και έτσι τα περισσότερα βιογραφικά φτάνουν στις εταιρίες σε μορφή PDF ή Word. Άρα δεν πρέπει να σε απασχολεί τόσο ο αριθμός των σελίδων. Πιθανότατα αυτό δεν απασχολεί ούτε την μεριά της εκάστοτε εταιρίας.

Έτσι λοιπόν, μην ρισκάρεις να αφήσεις σημαντικά πράγματα εκτός του βιογραφικού σου, για να το περιορίσεις στην μια σελίδα. Επίσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις bullets, και όχι κείμενο από πάνω μέχρι κάτω.

Το onestaff.co.nz παραθέτει ακόμα 3 tips. Δεν χρειάζεται να βάλεις φωτογραφίες (ίσως εκτός από τη δική σου). Άσε τον HR Manager να εστιάσει στα skills σου. Επίσης βάλε keywords. Ναι, όπως είπαμε ζούμε στην digital εποχή- άρα αυτά θα κάνουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει μέσα από κάποια database. Τέλος, μην ξεχάσεις το cover letter. Ακόμα κι αν στείλεις βιογραφικό μέσω email.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =