αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕφτά κακές αποφάσεις που πιθανότατα παίρνεις κάθε ημέρα

Εφτά κακές αποφάσεις που πιθανότατα παίρνεις κάθε ημέρα

Ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι, μπορούν να λάβουν κακές αποφάσεις. Και δεν μιλάμε μόνο για «μεγάλες αποφάσεις» που μπορεί να πάρεις μια φορά τον χρόνο. Μιλάμε και για καθημερινά πράγματα, που μπορούν όμως να κάνουν τη διαφορά. Αν κινηθείς σωστά, θα είσαι παραγωγικός μέσα στην ημέρα. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Επειδή οι ρυθμοί μέσα σε ένα 24ωρο τρέχουν πολύ γρήγορα, συνήθως δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε τις σωστότερες επιλογές, σε πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα μας. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Ακολουθούν 7 κακές αποφάσεις, που πιθανότατα παίρνεις κάθε ημέρα.

1# Τσεκάρεις συνεχώς τα emails σου. ΟΚ είναι απαραίτητο να κοιτάς το Inbox σου. Όμως μην το κάνεις συνέχεια. Επέλεξε συγκεκριμένες ώρες. Επίσης, όταν ανοίξεις ένα email, στην συνέχεια αρχειοθέτησε το, διέγραψε το ή απάντησε σε αυτό, και μην ξανά ασχοληθείς μαζί του.

2# Να έχεις το κινητό πάνω στο γραφείο. Ακόμα ένας περισπασμός. Α και το «αθόρυβο» δεν αρκεί.

3# Κάθεσαι συνεχώς. Είναι δεδομένο ότι οι περισσότερες δουλειές στην εποχή μας, περιλαμβάνουν καθιστική ζωή. Ωστόσο, φρόντισε να κίνησε. Έρευνες έχουν δείξει ότι έτσι θα έχεις καλύτερη υγεία και περισσότερη δημιουργικότητα.

4# Να μένεις ξύπνιος ως πολύ αργά. Μπορεί να είσαι «βραδινός τύπος», αλλά αν κάθε ημέρα κοιμάσαι στις 3:00 τα ξημερώματα, μάλλον δεν θα είσαι παραγωγικός. Και σίγουρα δεν θα μπορείς να ξυπνάς πολύ πρωί για να κάνεις κάποιες δουλειές (δε μπορούν όλοι να πάνε με το πρόγραμμα σου). Επίσης, πολλοί από αυτούς που κοιμούνται μόνιμα αργά, δεν δουλεύουν ως τέτοια ώρα αλλά αναλώνονται σε εξόδους ή Netflix.

5# Περιμένεις μέχρι το απόγευμα για να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά. Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν και πολλοί νέοι επιχειρηματίες. Ξεκινούν να δουλεύουν… και ξεχνιούνται εκεί. Μέχρι το απόγευμα, όπου θα κάνουν το πρώτο διάλειμμα. Φρόντισε να κάνεις μικρά breaks μέσα στην ημέρα. Θα σου δώσουν ενέργεια και θα «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nine =