αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕφτά γρήγορα tips, για να μετατρέψεις την αναβλητικότητα σε πράξεις

Εφτά γρήγορα tips, για να μετατρέψεις την αναβλητικότητα σε πράξεις

Το «αργότερα» είναι πρόβλημα. Ναι, μιλάμε για τότε που δεν κάνεις τις πράξεις που απαιτούνται για να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα, αλλά αρκείσαι στο να χάνεις χρόνο με διάφορους αντιπερισπασμούς. Και μεταθέτεις τις σημαντικές δουλειές… για αργότερα. Αυτή η αναβλητικότητα μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου.

Το θέμα είναι το πως μπορείς να βγεις από αυτό το κακό μονοπάτι. Υπάρχουν τρόποι. Το inc.com παραθέτει 7 γρήγορα tips για να μετατρέψεις την αναβλητικότητα σε πράξεις.

1# Τακτοποίησε το γραφείο σου. Αν υπάρχει χάος εκεί, μπορεί να σου αποσπά την προσοχή. Επίσης δεν θα βρίσκεις τα εργαλεία που θες άμεσα.

2# Ντύσου κανονικά. Αν δουλεύεις από το σπίτι, μην κάθεσαι με τις πιτζάμες. Βάλε ρούχα. Έτσι θα μπεις σε mood εργασίας.

3# Άσε τις… προσευχές. Αν έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας, δεν έχει νόημα να προσεύχεσαι. Μάλλον είναι καλύτερο να δουλέψεις.

4# Βάλε deadline στο εαυτό σου. Ακόμα και εντός της ημέρας. Και δώσε ένα «βραβείο» σε εσένα, αν τα κάνεις όλα εντός χρόνου.

5# Ξεκίνα με τις επικεφαλίδες ή τα emails. Έχεις να γράψεις ένα βιβλίο. Δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να ξέρεις όλο το κείμενο. Ξεκίνα με τις επικεφαλίδες. Το ίδιο και στη δουλειά. Ξεκίνα με τα εύκολα. Π.χ. με κάποια emails.

6# Φτιάξε το κρεββάτι σου. Είναι η πρώτη δουλειά της ημέρας. Αν δεν μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, μην περιμένεις πολλά…

7# Υπάρχει καλή αναβλητικότητα. Δεν μετρά μόνο να τελειώσεις εντός χρόνο ένα έργο, μετρά και το αποτέλεσμα. Αν στην πορεία βρεις έναν καλύτερο τρόπο για να γίνουν τα πράγματα, κάνε το. Ακόμα κι αν η δουλειά ολοκληρωθεί πιο μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 19 =