αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕυρωπαϊκό δικαστήριο προς παρόχους τηλεπικοινωνιών: Μπλοκάρετε την πρόσβαση στο Pirate Bay

Ευρωπαϊκό δικαστήριο προς παρόχους τηλεπικοινωνιών: Μπλοκάρετε την πρόσβαση στο Pirate Bay

Παρά τις συλλήψεις των ιδρυτών και την αποχώρηση τους από τη διαχείριση, αλλά και τις συνεχόμενες εφόδους-απαγορεύσεις από τις Σουηδικές Αρχές, το The Pirate Bay εξακολουθεί να παραμένει ενεργό ως ένα από τα μεγαλύτερα torrent sites στον κόσμο. Η νέα, όμως, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ίσως οδηγήσει στο οριστικό τέλος του, όπως σημειώνει το Techgear.gr.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε, λοιπόν, ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνίων στις Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο The Pirate Bay επειδή διευκολύνει και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαμοιράζονται πειρατικό υλικό.

«Η διαθεσιμότητα και η διαχείριση μιας online πλατφόρμας που επιτρέπει τον διαμοιρασμό υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως είναι δηλαδή το The Pirate Bay, μπορεί να συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας».

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν ο αντιπειρατικός οργανισμός Stichting Brein κινήθηκε κατά των παρόχων Ziggo και XS4ALL στην Ολλανδία. Το Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ του μπλοκαρίσματος το 2012, αλλά οι δύο πάροχοι ανέτρεψαν την απόφαση το 2014. Στη συνέχεια, η Brein στράφηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και τελικά η υπόθεση έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι οι δικαστές αναγνώρισαν ότι το περιεχόμενο ανεβαίνει στο The Pirate Bay από τους χρήστες και επομένως, το The Pirate Bay δεν κατέχει αυτό το παράνομο υλικό. Ωστόσο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την εξάπλωση και τον διαμοιρασμό χάριν στην κατηγοριοποίηση του υλικού και τη δυνατότητα αναζήτησης που προσφέρει η πλατφόρμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 7 =