αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά συνήθειες που έχουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι (και ίσως πρέπει να δανειστείς μερικές)

Επτά συνήθειες που έχουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι (και ίσως πρέπει να δανειστείς μερικές)

Η καθημερινότητα, οι συνήθειες που έχεις δηλαδή, παίζουν το δικό τους ρόλο, για το αν θα μπορέσεις να εξελιχτείς και να βγάλεις χρήματα. Το έχουμε ξανά συζητήσει εδώ στο It’s Possible. Και μάλιστα κατά καιρούς έχουμε δει τις ιδιαίτερες συνήθειες που έχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι.

«Οι συνήθειες σου είναι ο λόγος που είσαι πλούσιος ή φτωχός», λέει ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals», Tom Corley. Ο ίδιος παραθέτει συνολικά, τις 7 συνήθειες που έχουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι.

1- Διαβάζουν: Σύμφωνα με την έρευνα του Corley, το 85% των εκατομμυριούχων διαβάζουν βιβλία. Και αυτό είναι μια από τις βασικές συνήθειες που πρέπει να έχεις, αν θέλεις να γίνεις πλούσιος. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, διαβάζει δύο ή περισσότερα βιβλία το μήνα. Επιλέγοντας συνήθως εκείνα που τους βοηθούν να αναπτυχθούν, όπως βιογραφίες επιτυχημένων ατόμων ή βιβλία που έχουν να κάνουν με τη ηγεσία.

2- Κάνουν πράγματα που τους αρέσουν: Δεν έχεις ακούσει τη φράση που λέει ότι πρέπει να είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις; Την ίδια άποψη έχουν και οι εκατομμυριούχοι. Για αυτό καταπιάνονται με πράγματα που τους αρέσουν και έτσι δουλεύουν ακόμα σκληρότερα.

3- Βρίσκουν έναν μέντορα: Οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είχαν ή έχουν τον μέντορα τους. Έναν άνθρωπο ο οποίος με την εμπειρία του μπορεί αν δώσει καθοδήγηση, ειδικά στην αρχή. Τέτοια πρόσωπα μπορεί να είναι οι γονείς ή καθηγητές ή άλλοι πετυχημένοι άνθρωποι.

4- Χρησιμοποιούν τα όνειρα τους, για να ορίσουν στόχους: Η λογική είναι απλή. Φαντάζονται πως θα ήθελαν να είναι η ζωή τους. Σημειώνουν τα όνειρα τους και τα μετατρέπουν σε στόχους. Στη συνέχεια εργάζονται για να πετύχουν αυτούς τους στόχους.

5- Κάνουν λίστες: Πολλοί εκατομμυριούχοι κάνουν λίστες. Τα σημαντικά πράγματα και οι στόχοι πρέπει αν γράφονται. Έτσι μπορείς πάντα να έχεις μια εικόνα για το τι θέλεις να πετύχεις και επίσης δεν τα ξεχνάς μέσα στην καθημερινότητα. Επίσης, γράφοντας τους στόχους σου, δεν χρειάζεται να έχεις το μυαλό σου συνέχεια εκεί. Και να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για άλλα πράγματα.

6- Δημιουργούν πολλές πηγές εισοδήματος: Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε ξανά πει. Με την συγκεκριμένη τακτική, μπορείς να προσπερνάς τις δυσκολίες που προκύπτουν, αφού ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά π.χ. με μια επιχείρηση, έχεις άλλες πηγές για να πάρεις χρήματα. Δεν θα καταστραφείς. Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν 3 ή παραπάνω πηγές.

7- Δεν σπαταλάνε χρόνο: Πιστεύουν ότι τα χρήματα μπορούν να έρθουν πίσω. Αυτό που σίγουρα δεν έρχεται πίσω όμως είναι ο χρόνος. Έτσι καταστρώνουν τα πλάνα τους, για να αξιοποιούν την κάθε ημέρα που περνά στο έπακρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 1 =