αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά κολοσσοί που «γεννήθηκαν» μέσα σε γκαράζ και καλύβες

Επτά κολοσσοί που «γεννήθηκαν» μέσα σε γκαράζ και καλύβες

Πολλές από τις σημερινές μεγάλες επιχειρήσεις ξεκίνησαν την πορεία τους σε μέρη… λιγότερο φανταχτερά. Τότε οι ιδρυτές τους δεν είχαν πολλά χρήματα, ούτε επενδυτές τριγύρω τους. Ήταν και οι ίδιοι νέοι και άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

Όλοι τους όμως, είχε ενδιαφέρουσες και καινοτόμες ιδέες. Με πλάνο για το πως θα τις πραγματοποιήσουν. Φυσικά, η διαδρομή τους δεν ήταν εύκολη. Με πειράματα, ρίσκα, λάθη, αποτυχίες και μεγαλειώδεις επιτυχίες. Γιατί όλες οι επιχειρήσεις που θα δείτε παρακάτω, έφτασαν στην απόλυτη επιτυχία. Ξεκίνησαν από γκαράζ ή καλύβες και κατέγραψαν το δικό τους success story. Αποδεικνύοντας ότι δεν έχει σημασία που θα ξεκινήσεις, αλλά αυτό το οποίο μετράει είναι το που θα φτάσεις.

Δείτε ποια ήταν τα πρώτα «γραφεία» 7 διάσημων σήμερα επιχειρήσεων

Amazon

etaireia2

Στην αρχή της διαδικτυακής εποχής, το 1994, ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε το δικό του διαδικτυακό βιβλιοπωλείο. Εκείνη την εποχή, το γραφείο του ήταν το γκαράζ του. Σήμερα, το Amazon είναι το μεγαλύτερο διαδικτυακό μαγαζί στον κόσμο.

Apple

etaireia4

O Στιβ Τζομπς και ο Στιβ Βόζνιακ συναρμολόγησαν τους πρώτους υπολογιστές τους στο γκαράζ της οικογένειας Τζομπς. Η πορεία είναι λίγο- πολύ γνωστή, με την εταιρία να εξελίσσεται σε έναν τεχνολογικό «γίγαντα». Το 2017, η Apple θα ολοκληρώσει την κατασκευή των καινούργιων γραφείων της, μια φουτουριστική, τετραώροφη κατασκευή χωρητικότητας 13.000 υπαλλήλων.

Disney

etaireia6

Ο Ρόι και ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δημιούργησαν την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων στο γκαράζ ενός θείου τους. Σήμερα, η Walt Disney Company είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη, με τεράστια κέρδη. Χρηματοδοτεί ταινίες και έχει θεματικά πάρκα.

Hewlett-Packard

etaireia8

Η εταιρία αρχικά ξεκίνησε ως κατασκευάστρια κάποιου είδους εξοπλισμού σε ένα γκαράζ με αρχικό κεφάλαιο 538 δολάρια. Ένας από τους πρώτους πελάτες της Hewlett-Packard ήταν ο Γουόλτ Ντίσνει. Σήμερα είναι από τις πιο γνωστές εταιρίες εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο.

Google

etaireia10

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο ήταν κάποτε ένα ερευνητικό πρόγραμμα δυο αποφοίτων του Στάνφορντ. Σήμερα, η Google εκπροσωπείται σε πολλούς τομείς της επιστημονικής έρευνας και των αναπτυσσόμενων τεχνολογιών, όπως τα οχήματα χωρίς οδηγό, οι ηλεκτρονικοί χάρτες, η εικονική πραγματικότητα και τα smartphones.

Harley-Davidson

etaireia12

Ο William S. Harley και ο παιδικός του φίλος Arthur Davidson συνήθιζαν τα χρησιμοποιούν για τα πειράματά τους ένα ποδήλατο, προσπαθώντας τα προσαρμόσουν σε αυτό έναν μικρό κινητήρα. Έτσι, τους ήρθε η ιδέα για το πρώτο ποδήλατο με κινητήρα. Τότε, οι δυο νέοι δεν ήξεραν ότι το προϊόν τους πρόκειται να γίνει η πιο χαρακτηριστική μηχανή όλων των εποχών.

Microsoft

etaireia16

Κάποτε, η Microsoft αποτελούνταν από τρεις υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών της, Μπιλ Γκέιτς και Πολ Άλεν. Σήμερα, απασχολεί πάνω από 120.000 υπαλλήλους. Με τεράστια κέρδη και πολυτελή γραφεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 2 =