αρχικηVIRALΕπιστήμονες παρατήρησαν μεγάλες αλλαγές στην Αρκτική (και ευθύνεται ο άνθρωπος)

Επιστήμονες παρατήρησαν μεγάλες αλλαγές στην Αρκτική (και ευθύνεται ο άνθρωπος)

Η ανθρώπινη δραστηριότητα αποτελεί τον βασικό παράγοντα για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης καταδεικνύει ότι στην Αρκτική συντελούνται ραγδαίες αλλαγές, που απειλούν το ζωικό βασίλειο, την χλωρίδα και την πανίδα, αναμένοντας σε μερικά χρόνια τα φαινόμενα να επιστρέψουν σε όλη την Γη.

«Η Αρκτική είναι πιο συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο πλανήτη, ειδικά με το κλιματολογικό σύστημα, όπως το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Κατά συνέπεια οι κλιματικές αλλαγές, που στέλνουμε στην Αρκτική μεσώ των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της αύξησης της θερμοκρασίας είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν σ’ εμάς», επισημαίνει ο Μάρκους Κάρσον, επικεφαλής ερευνητής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης.

Έντονη ανησυχία καταλαμβάνει και τους ερευνητές, που μελετούν την Ανταρκτική. Το παγόβουνο, που ήδη έχει απολέσει ένα τμήμα του από το 2013, εμφανίζει έναν νέο ρήγμα περίπου 35 χιλιόμετρα από την άκρη του.

Τεράστια προβλήματα εμφανίζονται και στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας, όπως αναφέρει το Euronews.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, που κατεγράφησαν το 2016 έχουν προκαλέσει το θάνατο στο 67% των κοραλλιών, στο βόρειο τμήμα του υφάλου, που είναι και το δεινότερα πληγέν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =