αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίσημο: Το Snapchat κατέθεσε τα έγγραφα για την IPO του

Επίσημο: Το Snapchat κατέθεσε τα έγγραφα για την IPO του

Έγινε αυτό που όλου περίμεναν εδώ και καιρό. Η Snap (εταιρία πίσω από το Snapchat) κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για τη δημόσια εγγραφή της, στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εκεί αποκαλύπτονται και στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά της στοιχεία.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πρώτο πίνακα που δημοσιεύει το TechCrunch, πλέον το Snapchat έχει πάνω από 150 εκατ. χρήστες την ημέρα. Το 2016, η πλατφόρμα είχε 404 εκατ. δολάρια έσοδα. Ενώ το 2017 αυτά αναμένεται να εκτιναχθούν στο 1 δισ. δολάρια. Και σκεφτείτε ότι το 2015 είχε μόλις… 59 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Πάντως, σε ετήσια βάση το 2016 το Snapchat έχασε 515 εκατ. δολάρια. Το 2015 είχε ζημιές 373 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, αυτό δικαιολογείται εν μέρει, αφού το 2016 έκανε πολλές επενδύσεις, όπως με τα high-tech γυαλιά που λάνσαρε. Μάλιστα, η εταιρία αναφέρει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη διανομή των γυαλιών -γνωστά ως Spectacles- αυτή τη χρονιά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι τώρα περισσότερες πληροφορίες για το πως ακριβώς θα κινηθεί.

Για κάθε έναν από τους καθημερινούς χρήστες του, το Snapchat βγάζει περίπου 1 δολάριο (πίνακας 2). Ωστόσο, τα μεγαλύτερα έσοδα ανα χρήστη, προέρχονται από τη Βόρια Αμερική. Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας, απασχολεί 1.859 εργαζομένους.

Όσο για τον τελικό στόχο της Snap με την IPO; Στοχεύει σε τελική αποτίμηση στα 25 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Σε πρώτη φάση, θέλει να μαζέψει περίπου 3 δισ. δολάρια από επενδυτές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 8 =