αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίσημο: Ο Jay Z δημιούργησε επενδυτική εταιρία και θα χρηματοδοτεί startups σε αρχικό στάδιο

Επίσημο: Ο Jay Z δημιούργησε επενδυτική εταιρία και θα χρηματοδοτεί startups σε αρχικό στάδιο

Σε ρυθμούς… startup ξεκινά να κινείται ο διάσημος ράπερ Jay Z. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο γνωστός καλλιτέχνης ίδρυσε επενδιτική εταιρία η οποία θα χρηματοδοτεί startups σε αρχικό στάδιο. Και το όνομα του νέου εγχειρήματος; Arrive.

Οι σχετικές φήμες είχαν κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο. Και ήθελαν τον Jay Z να κάνει δυναμικό μπάσιμο στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ως επενδυτής. Είναι δεδομένο άλλωστε, ότι έχει τα χρήματα για να το κάνει.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα, 6 Μαρτίου. Η νέα επενδυτική εταιρία θα παρέχει χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Αλλά όχι μόνο αυτό. Θα παρέχει επίσης συμβουλευτική υποστήριξη στις startups έτσι ώστε να αναπτυχθούν. Ενώ η εταιρία θα έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση σε αυτό που ονομάζουμε  branding.

Αυτό το τελευταίο, είναι και το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί την Arrive από άλλες αντίστοιχες προσπάθειες. Ο Jay Z και οι συνεργάτες του γνωρίζουν από πρώτο χέρι το λεγόμενο brand building. Αφού έχουν κάνει αντίστοιχο μανατζάρισμα σε καλλιτέχνες και αθλητές, με μεγάλη επιτυχία.

Μητρική εταιρία του νέου project θα είναι η Roc Nation. Η οποία θα συνεργαστεί επίσης με τις Primary Venture Partners και GlassBridge. Όλες τους είναι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων. Με μεγάλα χρηματικά κεφάλαια για «κάβα». Μένει να δούμε το πως θα κινηθεί στην πράξη ο Jay Z και ποια θα είναι τα πρώτα startup- χτυπήματα, από εδώ και πέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =