αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπίδειξη δύναμης από την Tesla: Τροφοδοτεί ολόκληρο νησί με ηλιακή ενέργεια

Επίδειξη δύναμης από την Tesla: Τροφοδοτεί ολόκληρο νησί με ηλιακή ενέργεια

Πριν από λίγες ημέρες η Tesla ολοκλήρωσε την εξαγορά της SolarCity, προς 2,6 δισ. δολάρια. Και φαίνεται ότι για να το γιορτάσουν, οι άνθρωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν ένα μεγάλο project: Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται για να τροφοδοτήσουν ένα ολόκληρο νησί με ηλιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το νησί Ta’u, στην αμερικανική Σαμόα.

Πριν, το νησί είχε ενέργεια χρησιμοποιώντας γεννήτριες diesel, η οποία φυσικά κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Πλέον η Tesla με τη βοήθεια της SolarCity, έχουν εγκαταστήσει εκεί 5.328 ηλιακά πάνελ και 60 μεγάλες μπαταρίες Tesla Powerpacks, για αποθήκευση ενέργειας. Όπως σημειώνει μάλιστα το The Verge, το συγκεκριμένο project μπορεί να δείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον, μετά την «ένωση» των δύο εταιριών.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, την οποία μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο, έχει δυνατότητα να τροφοδοτεί το νησί για 3 ημέρες, χωρίς ήλιο. Και χρειάζεται μόλις 7 ώρες για να «φορτιστεί» ξανά από τον ήλιο.

Σημειώνεται πάντως, ότι η SolarCity παραμένει μια… δαπανηρή εταιρία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ξοδεύει περίπου 6 δολάρια, για κάθε 1 δολάριο που βγάζει. Αν το δούμε σε μεγάλη κλίμακα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μιλάμε για μεγάλα κεφάλαια που πρέπει να καλυφθούν.

Ο Έλον Μασκ πάντως ήταν και παραμένει ξεκάθαρος στην άποψη του. Η εξαγορά της εταιρίας ήταν μια απαραίτητη κίνηση, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα το «master plan» του. Ετσι ώστε να διαδώσει την «καθαρή» παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας. Με την βοήθεια του ήλιου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 11 =