αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕνοίκια στα ύψη: Η Ερμού μέσα στους 20 πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου

Ενοίκια στα ύψη: Η Ερμού μέσα στους 20 πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου

Αύξηση των ενοικίων στην οδό Ερμού, αλλά και σε άλλους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, καταγράφει η Cushman & Wakefield, η οποία συνεργάζεται στην Ελλάδα με την εταιρεία Proprius.

Μάλιστα, στην περίπτωση της Ερμού, το αξιοσημείωτο είναι ότι με ένα ενοίκιο της τάξεως των 2.640 ευρώ ανά τετραγωνικό κατ’ έτος ή 220 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα, ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος της Ελλάδας επιστρέφει στους 20 πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου.

Αναλυτικότερα, για την οδό Ερμού η άνοδος διαμορφώνεται στο +12,8%, για τη Μεταξά στη Γλυφάδα στο +4,3%, για την Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά στο +4,5% και για την Σωτήρος στον Πειραιά στο +7,1%.

Αύξηση κατά 3,8% έχουν σημειώσει από τις αρχές του 2017 και τα ενοίκια των καλών καταστημάτων στην Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή έρευνα της Cushman επισημαίνει, μάλιστα, ότι τα ενοίκια αυξάνονται παρά το γεγονός ότι αυξάνεται και το μερίδιο των online πωλήσεων. Μάλιστα από τις 451 εμπορικές συνοικίες που εξετάζονται συνολικά, οι 136 είχαν ρεκόρ ανόδου, με τη συνολική αύξηση των ενοικίων παγκοσμίως για το πρώτο εξάμηνο του 2017 να αντιστοιχεί σε 0,5%, ενώ μόνο 90 αγορές σημείωσαν πτώση.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seven =