αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕννιάχρονος έστειλε γράμμα στη NASA σχετικά με την αγγελία για την «προστασία του πλανήτη». Και έλαβε απάντηση

Εννιάχρονος έστειλε γράμμα στη NASA σχετικά με την αγγελία για την «προστασία του πλανήτη». Και έλαβε απάντηση

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενός αγοριού εννέα ετών από το Νιου Τζέρσεϊ τις ΗΠΑ προκάλεσε αγγελία της NASA, η οποία αναζητεί νέο υπεύθυνο πλανητικής προστασίας.

Με χειρόγραφη επιστολή του στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, ο εννιάχρονος Τζακ Ντέιβις εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, σημειώνοντας ότι είναι κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο εννιάχρονος εξήγησε στην επιστολή του ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλεγεί, είναι γιατί -όπως λέει η αδερφή του- «είμαι εξωγήινος και επίσης έχω δει σχεδόν όλες τις διαστημικές ταινίες».

Μπορεί ο Τζακ να μην αναλάβει -τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του- καθήκοντα υπεύθυνου πλανητικής προστασίας, ωστόσο έλαβε άμεσα απάντηση από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η οποία τον κάλεσε να συνεχίσει τη μελέτη.

Η NASA «πάντα αναζητεί τη βοήθεια επιστημόνων και μηχανικών με λαμπρό μέλλον», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην απαντητική επιστολή, με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ να απευθύνει πρόσκληση στον Τζακ να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της – ίσως για να εξοικειωθεί με το μελλοντικό του εργασιακό περιβάλλον…

Όπως έκανε γνωστό η NASA την περασμένη εβδομάδα, αναζητεί νέο «υπεύθυνο πλανητικής προστασίας», αντικείμενο της δουλειάς του οποίου θα είναι κυρίως «να αποτρέψει τη βιολογική μόλυνση στη διάρκεια της ανθρώπινης και ρομποτικής διαστημικής εξερεύνησης».

Το νέο στέλεχος θα πρέπει να φροντίσει, ώστε αφενός να μην φθάσουν στη Γη τυχόν εξωγήινοι και δυνητικά επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, αφετέρου να μην συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή άλλοι πλανήτες ή δορυφόροι τους να μην μολυνθούν από γήινα μικρόβια που θα έχουν μεταφερθεί από διαστημικά σκάφη ή αστροναύτες.

Εκτός από τον εντυπωσιακό τίτλο, το μελλοντικό στέλεχος θα έχει και γενναιόδωρες ετήσιες απολαβές της τάξης των 124.400 έως 187.000 δολαρίων, ανάλογα με τα προσόντα του.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο φυσικού, μηχανικού ή μαθηματικού και επίσης να διαθέτουν διαβάθμιση για θέματα εθνικής ασφαλείας.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από πολίτες των ΗΠΑ έως τα μέσα Αυγούστου και η ανάληψη της θέσης θα είναι αρχικά για μια τριετία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =