αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕνισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Egypt Air

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Egypt Air

Υποσχόμενη αγορά με πολλές προοπτικές για την Egypt Air αποτελεί η Αθήνα, όπως ανέφερε σε συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους στο Κάιρο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εθνικού αερομεταφορέα της Αιγύπτου Sherif Ezzat Helmy Badrous.

“Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι διαθέτουμε κοινές ρίζες” σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί η Egypt Air ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Η αεροπορική συνδέει εδώ και 60 χρόνια την Ελλάδα με την Αίγυπτο, προσπαθώντας να επανέλθει στα προ της Αιγυπτιακής Επανάστασης του 2011 επίπεδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή,όπως σημειώνει το Capital.gr, δρομολογεί την αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων δρομολογίων της από την Αθήνα στο Κάιρο, συνδέοντας τις δύο πόλεις με δύο δρομολόγια την ημέρα και την Αθήνα με την Αλεξάνδρεια με δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Τη σεζόν 2015-2016 μετέφερε στην Ελλάδα 97.233 επιβάτες, ενώ το καλοκαίρι του 2016, η Egypt Air ενέταξε στο πρόγραμμά της τη Σαντορίνη ως απευθείας προορισμό.

Η καθαρή συνεισφορά του αερομεταφορέα στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στοχεύει, έως το τέλος του 2020, να αυξήσει το στόλο της σε 83 αεροσκάφη από 49 σήμερα, ενώ θα προσθέσει σταδιακά εννέα αεροσκάφη Boeing 737-800s στο πλαίσιο συμφωνίας, ύψους 864 εκατ. δολαρίων, με την αμερικανική αεροπορική βιομηχανία.

H Egypt Air βραβεύθηκε, μέσα Μαρτίου, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως η πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της αφρικανικής ηπείρου το 2016.

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας

Με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, αρχές της χρονιάς το Κοινοβούλιο επικύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, στον τουρισμό.

Για την Ελλάδα η Αίγυπτος συγκαταλέγεται στις αγορές στρατηγικής προτεραιότητας, ενώ στόχος είναι η χώρα μας να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό των Αιγυπτίων για τουρισμό επί 365 ημέρες το χρόνο. Άλλωστε, υπολογίζονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ο αριθμός των Αιγυπτίων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =