αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Εκείνη τη χρονιά, οι υπολιγστές θα είναι το ίδιο έξυπνοι με εμάς»: Η εκτίμηση ενός διευθυντή της Google (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εκείνη τη χρονιά, οι υπολιγστές θα είναι το ίδιο έξυπνοι με εμάς»: Η εκτίμηση ενός διευθυντή της Google (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά φαίνεται πως δεν απέχουμε πολύ ακόμα από το Skynet που είδαμε στις ταινίες Terminator και τη στιγμή που οι υπολογιστές θα γίνουν εξυπνότεροι από τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, ο Director of Engineering της Google, Ray Kurzweil, εικάζει πως θα χρειαστούν μόλις 12 ακόμα χρόνια για να γίνουν οι υπολογιστές όσο έξυπνοι είναι και οι άνθρωποι. Ο Kurzweil αξίζει να σημειωθεί πως είναι γνωστός μελλοντιστής και έχει ένα ιστορικό σωστών προβλέψεων.

Σε συνέντευξη του στα πλαίσια του SXSW Conference, δήλωσε: «Μέχρι το 2029, οι υπολογιστές θα έχουν νοημοσύνη ισάξιου επιπέδου με τους ανθρώπους».

In the Facebook Live Studio with Ray & Amy Kurzweil

We're live from #SXSW with cartoonist and author Amy Kurzweil Comix, and author, futurist, and inventor Ray Kurzweil, after their Keynote for a conversation with our host Shira Lazar.

Posted by SXSW on Montag, 13. März 2017

Μιλώντας μάλιστα στο Futurism πρόσθεσε το εξής: «Το 2029 είναι η υποψήφια ημερομηνία που έχω προβλέψει ότι η AI θα περάσει ένα έγκυρο Turing τεστ και κατά συνέπεια θα έχει επιτύχει ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης. Επίσης, έχω ορίσει την ημερομηνία του 2045 για το ‘Singularity’ που είναι η εποχή που θα πολλαπλασιάσουμε την δική μας νοημοσύνη ένα δισεκατομμύριο φορές συγχωνεύοντάς την με την (τεχνητή) νοημοσύνη που θα έχουμε δημιουργήσει εμείς».

Για την ιστορία, όπως σημειώνει το unboxholics.com, το Singularity (Μοναδικότητα) είναι θεωρητικό γεγονός και αποτελεί θέμα συζήτησης για πολλούς επιστήμονες και μελλοντιστές, ως η χρονική στιγμή που η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τη νοημοσύνη των ανθρώπων. Αυτή η τεχνητή υπερνοημοσύνη θα οδηγήσει σε τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις και σε αλλαγές του ανθρώπινου πολιτισμού που δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =