αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ισπανίδα που εγκατέλειψε τη δουλειά της στη Google για μια ταξιδιωτική ιδέα και έφτασε στην απόλυτη επιτυχία

Η Ισπανίδα που εγκατέλειψε τη δουλειά της στη Google για μια ταξιδιωτική ιδέα και έφτασε στην απόλυτη επιτυχία

Πόσοι από εμάς θα εγκαταλείπαμε μια θέση στον «γίγαντα» που λέγεται Google; Μια νεαρή Ισπανίδα το τόλμησε. Η Gloria Molins αποφάσισε να φύγει από την Google για να αναπτύξει μια καινοτόμο επιχείρηση που θα «συνέδεε» τους ντόπιους που μένουν σε ένα μέρος, με τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν εκεί.

Φανταστείτε δηλαδή, να είστε στη Βαρκελώνη και ενώ βλέπετε τα αξιοθέατα της πόλης, να έχετε δίπλα σας έναν ντόπιο που θα σας μιλά για την ιστορία αυτού που βλέπετε μπροστά σας. Και στη συνέχεια, να κάνετε κάτι… εναλλακτικό: να πάτε σε ένα διαμέρισμα που μένει μια οικογένεια της περιοχής. Να συζητήσετε μαζί τους, να μάθετε τον τρόπο ζωής τους, αλλά και να σας πουν πληροφορίες για την πόλη στην οποία ζουν. Το βράδυ, μπορείτε να πάτε σε ένα τοπικό μαγαζί και ο σεφ να σας προσφέρει τις καλύτερες γεύσεις της περιοχής.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Trip4real. Να έρθουν κοντά ντόπιοι και τουρίστες, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Η 33χρονη ιδρύτρια του, εμπνεύστηκε από τα δικά της ταξίδια. Αφού παρατήρησε ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα στις περιπλανήσεις της σε όλο τον κόσμο, ήταν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με τους ντόπιους ανθρώπους.

Μπαίνοντας στο επίσημο site της καινοτόμου επιχείρησης, θα δείτε μάλιστα ότι μέσα στους ταξιδιωτικούς της προορισμούς, περιλαμβάνεται και η Αθήνα. Υπάρχουν επίσης, μεταξύ άλλων, η Ρώμη, το Βερολίνο, η Λισαβόνα, η Βαρκελώνη και το Λονδίνο.

Όπως αναφέρει το Forbes, το Trip4real καταγράφει μεγάλη επιτυχία και πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Airbnb. Με ένα ποσό κάπου μεταξύ 5,6 και 11,2 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, η startup της ισπανίδας Gloria Molins θα συνεχίζει να λειτουργεί αυτόνομα, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον.

gty_donald_trump_hillary_clinton_sk_150619_16x9_992

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =