αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίσαι νέος στο γραφείο; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις την πρώτη εβδομάδα, για να σε συμπαθήσουν οι συνάδελφοι

Είσαι νέος στο γραφείο; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις την πρώτη εβδομάδα, για να σε συμπαθήσουν οι συνάδελφοι

Όταν ξεκινάς να εργάζεσαι σε μια νέα δουλειά, θυμίζει λίγο… την πρώτη μέρα στο σχολείο. Συνήθως υπάρχει αρκετό άγχος και περιέργεια για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα. Σαν ενήλικας πλέον, θέλεις σίγουρα να αποδείξεις την αξία σου. Να δουν όλοι ότι είσαι ο κατάλληλος για τη θέση.

Πριν από όλα αυτά όμως, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Να σε συμπαθήσουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται στο ίδιο γραφείο, πριν ακόμα πας εσύ εκεί. Όντως, δεν είναι εύκολο. Σκέψου ότι θα πρέπει να ενσωματωθείς σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ήδη και λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες και συνήθειες.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό The Muse, υπάρχουν 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις κατά την πρώτη εβδομάδα σου στη δουλειά. Έτσι ώστε σύντομα να καταφέρεις να γίνεις αγαπητός, μέσα στο νέο σου εργασιακό περιβάλλον.

1- Μπορείς να μου πεις λίγα πράγματα για τον ρόλο σου; Για να συνεργαστείς καλά με άλλους ανθρώπους, πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς κάνουν. Οι τίτλοι εργασίας μερικές φορές δίνουν μια επιφανειακή εικόνα. Ρωτώντας, από την μια θα καταλάβεις τι ακριβώς κάνει ένας συνάδελφος, ενώ από την άλλη θα δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι.

2- Πειράζει αν κάτσω εδώ; Σε αρκετές εταιρίες, το κλίμα είναι πολύ φιλικό. Μόλις οι εργαζόμενοι πάνε για μεσημεριανό γεύμα, θα δεχτείς προσκλήσεις για να κάτσεις μαζί τους. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, κάνε εσύ το πρώτο βήμα. Προσπάθησε να κάτσεις μαζί τους, απλά ρωτώντας ευγενικά πριν το κάνεις.

3- Πως μπορώ να σε βοηθήσω από τη θέση μου; Αυτή η ερώτηση είναι σημαντική. Αφού λοιπόν έχεις καταλάβει καλά τη θέση σου και τις αρμοδιότητες της, πας ένα βήμα παρακάτω. Προσφέρσου να βοηθήσεις τους άλλους, και να κάνεις την καθημερινότητα τους πιο εύκολη. Κάτι που σίγουρα θα μετρήσει θετικά. Πρόσεχε μόνο μην… ξεφύγεις πολύ από τη θέση σου.

4- Μπορώ να σε βοηθήσω με κάτι; Η πρώτη εβδομάδα στη δουλειά είναι λίγο περίεργη. Συνήθως περιλαμβάνει γραφειοκρατικές διαδικασίες. Και εσένα να ψάχνεις… ακόμα και το που είναι η τουαλέτα. Όμως τις πρώτες ημέρες μάλλον δεν θα έχεις υπερβολική δουλειά. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν το email σου. Είναι μια καλή ευκαιρία να ρωτήσεις να μπορείς να βοηθήσεις κάποιους άλλους συναδέλφους. Έτσι ώστε αν φανείς χρήσιμος, φιλικός και να αναπτύξεις κάποιες πρώτες επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 2 =