αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι νέος επιχειρηματίας; Αυτά είναι τα «στέκια» που πρέπει να πας

Είσαι νέος επιχειρηματίας; Αυτά είναι τα «στέκια» που πρέπει να πας

Εκεί συχνάζουν startupers, επιχειρηματίες, επενδυτές, μέντορες και άνθρωποι της τεχνολογίας. Είναι χώροι ή καθιερωμένα events στην Αθήνα. Πηγαίνοντας κάποιος σε αυτά τα «στέκια», διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα και μια χαλαρότητα (με την καλή έννοια). Θα δει νέους ανθρώπους να συζητούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν απόψεις για τα projects τους ή να εργάζονται.

Εκεί γίνονται συχνά και ενδιαφέρουσες ομιλίες. Αρκετοί από αυτούς τους χώρους, προσφέρουν παράλληλα στέγη σε νέες καινοτόμες επιχειρήσεις. Αν σκεφτεί κανείς, ότι όλα αυτά δεν υπήρχαν στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια, τότε σίγουρα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Το It’s Possible παρουσιάζει αυτά τα μέρη, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα.

Τα «στέκια» των νέων επιχειρηματιών

Found.ation

Ένας χώρος στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο οποίος παρέχει όλα τα εργαλεία που είναι χρήσιμα για τη λειτουργία μιας startup. Με καθοδήγηση προς τους νέους επιχειρηματίες, αλλά και ειδικά προγράμματα επιτάχυνσης, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες μπορούν να αναπτύξουν την καινοτόμα επιχείρηση τους. Ενώ παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες νέες επιχειρήσεις να στεγαστούν εκεί. «Οι καλές ιδέες, δεν μπορούν να περιμένουν» όπως αναγράφεται και στο επίσημο site του Found.ation.

10384130_461905490610558_3250027040142491618_n

Orange Grove

Ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρει την δυνατότητα σε Έλληνες και Ολλανδούς νέους επιχειρηματίες να εργαστούν για την επιχείρηση τους, ενώ παράλληλα μπορούν να δικτιοθούν μεταξύ τους. Το Orange Grove προσφέρει χώρους εξοπλισμένους τεχνολογικά, αίθουσα συνεδριάσεων, Wi-Fi και καλό καφέ. Οι συμμετέχοντες στο Orange Grove έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν master classes, σεμινάρια και διαλέξεις, τα οποία οργανώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Και σε αυτό το «στέκι» οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες. Το Orange Grove βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7 (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο).

13502009_1744523419092945_8647025718398693620_n

Egg

Το «egg – enter, grow, go» (γνωστό ως egg) είναι μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Tο Πρόγραμμα «egg – enter, grow,go» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας. Με λίγα λόγια, εκεί μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί, περνώντας από τα απαιτούμενα στάδια, να γίνει πραγματικότητα. Για ένα χρόνο, οι επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν, φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Το κτίριο του Egg βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 190.

13254530_620693118087734_421175955093106307_n

InnovAthens

Πρόκειται για έναν κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Ένας χώρος που έχει δημιουργηθεί στο Γκάζι. Στόχος του InnovAthens είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας. Μέσω του συγκεκριμένου χώρου, οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να λάβουν καθοδήγηση για το πώς θα αναπτύξουν την καινοτόμα επιχείρηση τους. To InnovAthens βρίσκεται εντός της Τεχνόπολις.

dsc00710
The Cube

Ο «κύβος» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένας χώρος με άρωμα… καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Εκεί μπορεί, για παράδειγμα, μια ομάδα νέων που διαθέτει ένα startup, να εργαστεί και να βοηθηθεί από την ομάδα που δημιούργησε τον συγκεκριμένο χώρο. Με στόχο φυσικά μια επιχειρηματική ιδέα να γίνει πραγματικότητα. Το The Cube διαθέτει συνολικά 22 δωμάτια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νέοι επιχειρηματίες, 3 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συσκέψεων ενώ υπάρχουν και μεγάλες αίθουσες ομιλιών. Όλα αυτά θα τα βρείτε στην οδό Κλεισόβης 8, στα Εξάρχεια.

cube-718395387_n

The Hub

Πρόκειται για έναν μεγάλο βιομηχανικό χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και διαδραστηκά events σχετικά με την επιχειρηματικότητα (και όχι μόνο). Χάρη στην ευέλικτη υποδομή μπορεί πολύ εύκολα να φιλοξενήσει αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Οι χώροι του The Hub που κυμαίνονται μεταξύ 80 και 1500 τ.μ. παρέχουν κορυφαία τεχνολογική υποδομή καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης. Το συγκεκριμένο «στέκι» βρίσκεται στην Πειραιώς 133 (είσοδος 1) και Αλκμήνης 12 (είσοδος 2).

hub__3272_n

Open Coffee

Εδώ μιλάμε για ένα… κινητό event. Πρόκειται για ένα event το οποίο ταξιδεύει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα, ο Βόλος και η Κατερίνη. Το Open Coffee θεωρείται από πολλούς ως σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά startups. Εκεί γίνονται ομιλίες από ιδρυτές startups και συζητήσεις γύρω από την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες. Όταν το συγκεκριμένο event γίνεται στην πρωτεύουσα, πραγματοποιείται στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, επί της οδού Πειραιώς.

maxresdefault

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =