αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίναι επίσημο: Θα δούμε τα Android smartphones της Nokia στις αρχές του 2017

Είναι επίσημο: Θα δούμε τα Android smartphones της Nokia στις αρχές του 2017

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Nokia Devices and Services στη Microsoft και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες ριζικών αλλαγών (βλ. αντικατάσταση CEO στη Microsoft) και της αποτυχίας του λειτουργικού συστήματος Windows Phone να πείσει τους καταναλωτές να το εμπιστευθούν αντί των Android και iOS.

Παράλληλα, όμως, είδαμε και την “μαμά” Nokia να παραμένει όσο μπορεί ενεργή στον χώρο των φορητών συσκευών δίνοντας την άδεια στην κατασκευάστρια Foxconn να κυκλοφορήσει Android tablet χρησιμοποιώντας το brand της και προαναγγέλλοντας την επιστροφή της στα smartphones από το 2017, δηλαδή αφότου έληγε ο σχετικός περιορισμός από τη συμφωνία με τη Microsoft.

Πλέον, βρισκόμαστε μόλις έναν μήνα μακριά από το 2017 και η Nokia έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το μεγάλο comeback με δύο συσκευές που αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν στο MWC 2017 τον Φεβρουάριο, όπως σημειώνει το Techgear.gr. Για να μας διαλυθεί οποιαδήποτε αμφιβολία, η εταιρεία επιβεβαιώνει το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψης των νέων smartphones μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, η ιστοσελίδα Nokiapoweruser αποκαλύπτει ότι θα δούμε δύο εκδόσεις:

Οθόνη 5.0” / 5.5” Full HD (1920 x 1080)
Επεξεργαστής 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 430 1.4GHz
Επεξεργαστής γραφικών Adreno 505 GPU
Μνήμη RAM 2GB/3GB
Αποθηκευτικός χώρος 16GB
Κάμερα 13MP / 16MP
Εμπρόσθια κάμερα 8MP
Λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 20 =