αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίναι επίσημο: Η Samsung αποσύρει 1 εκατ. Galaxy Note 7 στις ΗΠΑ

Είναι επίσημο: Η Samsung αποσύρει 1 εκατ. Galaxy Note 7 στις ΗΠΑ

H εταιρεία Samsung Electronics ανακοίνωσε επίσημα χθες την απόσυρση 1 εκατομμυρίου “έξυπνων κινητών” τύπου Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την ανταλλαγή συσκευών ή επιστροφή χρημάτων, λόγω του κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας η οποία έχει πλήξει την εικόνα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Η Samsung έχει λάβει 92 αναφορές από καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι μπαταρίες των νέων εμβληματικών κινητών της έχουν αναφλεγεί. Στις αναφορές συμπεριλαμβάνονται 26 αναφορές για εγκαύματα και 55 περιπτώσεις υλικής καταστροφής, είπε η εταιρεία, ενώ ανακοίνωνε την απόσυρση σε συνεργασία με την Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών (CPSC).

Για την εταιρεία, η απόσυρση αποτελεί ακριβό πλήγμα, καθώς βασιζόταν στο μοντέλο αυτό να αυξήσει πωλήσεις ενώ ανταγωνίζεται τις νέες συσκευές κινητών άλλων εταιριών όπως η Apple. Το μέγεθος της απόσυρσης είναι πρωτόγνωρο για την Samsung, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής “έξυπνων κινητών” (smartphones) στον κόσμο.

Η Samsung δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συσκευές αντικατάστασης του Note 7 θα έχουν παραδοθεί στα περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία είπε ότι θα αποσύρει όλες τις συσκευές Note 7 που περιλαμβάνουν μπαταρίες οι οποίες έχουν την τάση να αναφλέγονται, και σταμάτησε την πώλησή τους σε 10 αγορές παγκόσμια, ζημιώνοντας την ανάκαμψη πωλήσεων της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =