αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο Ευβοιώτισσες δημιούργησαν επιχείρηση με γκουρμέ σύκα, μέσα στην κρίση. Και τώρα εξάγουν σε 15 ευρωπαϊκές χώρες

Δύο Ευβοιώτισσες δημιούργησαν επιχείρηση με γκουρμέ σύκα, μέσα στην κρίση. Και τώρα εξάγουν σε 15 ευρωπαϊκές χώρες

Αρκετοί λένε, ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και βγάζει στην επιφάνεια νέες ιδέες. Κάπως έτσι, εξελίχτηκαν τα πράγματα για δύο Ευβοιώτισσες. Παρά τις δυσκολίες που βρήκαν μπροστά τους, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να τολμήσουν επιχειρηματικά.

Το δελτίου του Alpha και η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζη, συνάντησαν την Ειρήνη Παππά και την Χρυσούλα Ζιούτη. Οι δύο γυναίκες δημιουργούν εμπνευσμένα γκουρμέ εδέσματα με σύκα κύμης, όπως συκομπουκιές με κόκκινο πιπέρι και λεβάντα, αλλα και σαλάμι σύκου που γίνονται ανάρπαστα στα Γερμανικά Ντελικατέσεν. Η ιδέα γεννήθηκε ένα απο τα πολλά ξάγρυπνα βράδια, όταν η ζωή έδωσε στις δύο γυναίκες ένα ισχυρότατο χαστούκι.

15109590_10210201154198887_9151476531627479011_nΗ εταιρεία σοκολατoειδών της Ειρήνης έκλεισε εξαιτίας της κρίσης, ενώ η Χρυσούλα, στέλεχος επί 30 χρόνια σε εταιρία τροφίμων έμεινε άνεργη στα 53 της. Για τρία χρόνια βρίσκονταν μπροστά στον πλήρες αδιέξοδο.

Μέχρι την στιγμή που αποφάσισαν να «υψώσουν ένα τείχος στην απελπισία» το 2013. Όπως είπαν στην κάμερα του Alpha, αποφάσισαν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να βρουν μια λύση που θα τις βγάλει από τη δύσκολη θέση. Έτσι δημιούργησαν την νέα επιχείρηση τους, μετά από αρκετό ψάξιμο και πειραματισμούς. Σήμερα οι δύο δυναμικές Ευβοιώτισσες εξάγουν 10 τόνους σύκα σε 15 χώρες της Ευρώπης, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να πάει στην Γερμανία. Και είναι πλέον βέβαιες, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για την δική τους δύναμη!

«Μας πέσαν τα φτερά, αλλά ξανά ξεκινήσαμε με νέα φτερά. Και πάμε πολύ καλά» λέει χαρακτηριστικά η Χρυσούλα Ζιούτη. Και αυτό είναι ίσως το μήνυμα, που πρέπει να κρατήσει κάποιος από αυτή την ιστορία επιτυχίας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ από το δελτίο του Alpha ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 9 =