αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔύο από τους συνιδρυτές του Skype δημιούργησαν ρομπότ που θα φέρνουν τα ψώνια σπίτι

Δύο από τους συνιδρυτές του Skype δημιούργησαν ρομπότ που θα φέρνουν τα ψώνια σπίτι

Η Starship Technologies έχει αναπτύξει ένα έξυπνο, αυτόνομα κινούμενο ρομπότ που σύντομα θα φέρνει τα ψώνια στο σπίτι των κατοίκων της Ουάσιγκτον. Η Starship Technologies είναι δημιούργημα δύο εκ των συνιδρυτών του Skype και έχει ως έδρα της το Λονδίνο, αλλά οι φιλοδοξίες της φτάνουν μέχρι και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, όπου θέλει να δει το εξάτροχο ρομπότ της να αναλαμβάνει δράση. Το μικρό αυτό ρομπότ μπορεί να κινείται αυτόνομα, αφού είναι εξοπλισμένο με ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος αισθητήρων, εννιά κάμερες και ειδικό λογισμικό GPS, προκειμένου να βρίσκει το δρόμο του κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τους χάρτες του ειδικού ρομπότ τους αναπτύσσει η ίδια η Starship Technologies, η οποία υπόσχεται μεγάλη ακρίβεια στην απεικόνιση της κάθε πόλης, σύμφωνα με το Digital Trends. Εάν το ρομπότ αντιμετωπίσει την όποια δυσκολία στη διαδρομή του, ένας χειριστής στο κέντρο ελέγχου μπορεί να αναλάβει δράση για να διορθώσει το σφάλμα.

Στην Ουάσινγκτον, η Starship Technologies θα δοκιμάσει τη χρήση του ρομπότ της για την παράδοση προϊόντων και καθημερινά ψώνια, ενώ στην Εσθονία γίνονται δοκιμές του στην παράδοση φαγητού. Στην Ελβετία θα δοκιμαστεί ως ένας… ταχυδρόμος νέας γενιάς από την τοπική ταχυδρομική υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το τεχνολογικό site Pestaola.gr, η εταιρεία έχει έρθει σε συνεργασία με την Mercedes – Benz για την χρήση ειδικών βαν, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενούν έως και 8 τέτοια ρομπότ, και θα μπορούν να αναλάβουν μέχρι και 54 παραδόσεις.

14103035_2122557914635137_5136219748358051347_o

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =