αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔυνατό μπάσιμο: Έξι τράπεζες- γίγαντες ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν νέο ψηφιακό νόμισμα

Δυνατό μπάσιμο: Έξι τράπεζες- γίγαντες ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν νέο ψηφιακό νόμισμα

Έξι από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας μορφής ψηφιακού νομίσματος που θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω blockchain, της τεχνολογίας που βασίζεται το bitcoin.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, οι έξι τράπεζες είναι οι Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG και State Street και συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του νομίσματος utility, το οποίο δημιουργήθηκε από την UBS, για να κάνει τις οικονομικές συναλλαγές πιο αποτελεσματικές.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το πρότζεκτ περνά σε μια νέα φάση ανάπτυξης όπου τα νέα της μέλη σκοπεύουν να εμβαθύνουν τις συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες και να συνεργαστούν για αυστηρότερη προστασία της ιδιωτικότητας, των δεδομένων και της προστασίας του κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με τον Hyder Jaffrey, επικεφαλής στρατηγικής ανάπτυξης και καινοτομίας fintech της UBS, στόχος είναι η νέα υπηρεσία να τρέξει δοκιμαστικά περί τα τέλη του 2018.

Το utility βασίζεται σε ένα προϊόν που αναπτύχθηκε από την Clearmatics Technologies και στοχεύει να μπορούν οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους όπως ομόλογα και μετοχές, χωρίς να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων.

Οι τράπεζες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά νομίσματα τα οποία μετατρέπονται σε πραγματικό χρόνο σε άλλες ισοτιμίες, μειώνοντας έτσι τον χρόνο, το κόστος και το κεφάλαιο που συνήθως απαιτούνται.

Τα νομίσματα, τα οποία θα μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικές ισοτιμίες, θα αποθηκεύονται χρησιμοποιώντας blockchain και έτσι θα μπορούν να ανταλλάσσονται γρήγορα στα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται.

Στο πρότζεκτ εκτός από τις προαναφερθείσες τράπεζες που θα προστεθούν ήδη έχουν ενταχθεί οι Deutsche Bank, Banco Santander, BNY Mellon και NEX.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 13 =