αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔουλεύεις για ένα κακό αφεντικό; Κι όμως, υπάρχουν 3 λόγοι που αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

Δουλεύεις για ένα κακό αφεντικό; Κι όμως, υπάρχουν 3 λόγοι που αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν θέλουν να δουλεύουν για ένα κακό αφεντικό. Και είναι λογικό. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη πίεση, γκρίνια και καθόλου ευχάριστο περιβάλλον γενικότερα. Το CNBC εξετάζει το θέμα από την άλλη οπτική. Μπορεί, άραγε, ένα κακό αφεντικό να σε ωφελήσει και να οδηγηθείς στην επιτυχία;

Υπάρχουν 3 λόγοι που λένε «ναι» σε αυτό. Μπορεί, δηλαδή, αυτή η δύσκολη κατάσταση να σε οδηγήσει να ξεπεράσεις τα όρια σου και τα αποτελέσματα να είναι σπουδαία.

1- Μπορείς να γίνεις ένας all-star manager: Όπως λέει ο Chris Haroun, ιδρυτής και CEO της Haroun Education Ventures, το να έχεις ένα κακό αφεντικό μπορεί να σε οδηγήσει στο να γίνεις εσύ καλός εργοδότης, όταν έρθει η ώρα. Θα έχεις δει την κακή πλευρά από πρώτο χέρι και έτσι δεν θα συμπεριφέρεσε το ίδιο στους εργαζομένους σου. Σε 10 χρόνια από σήμερα, θα θυμάστε την εμπειρία σας και ίσως να είστε χαρούμενος που κάποτε είχατε ένα κακό αφεντικό.

2- Αν αποδεχτείς την πρόκληση, θα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη: Ισχύει το ίδιο με την γυμναστική. Όταν κάνουμε μια δύσκολη άσκηση και ζοριζόμαστε, οι μύες αναπτύσσονται. Μια δύσκολη επαγγελματική εμπειρία, μπορεί αντίστοιχα να σε κάνει να διευρύνεις τα όρια σου και να μάθεις πράγματα.

3- Αντιμετώπισε το με δημιουργικότητα: Το μεγαλύτερο όφελος από όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι ίσως θα γίνεις πιο δημιουργικός και επικοινωνιακός. Ακόμα και σε μια άκομψη παρότρυνση από το αφεντικό, μπορείς να απαντήσεις θετικά: «Ναι, είναι μια καλή ιδέα και θέλω να εργαστώ πάνω σε αυτό». Είναι πιθανό, η θετικότητα να μεταδοθεί και στην άλλη πλευρά. Αν δεν συμβεί, τότε μάλλον θα πρέπει να αποχωρήσεις εσύ κάποια στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =