αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔιέρρευσε το εγχειρίδιο του Facebook που ορίζει τι είναι «ακατάλληλο περιεχόμενο»

Διέρρευσε το εγχειρίδιο του Facebook που ορίζει τι είναι «ακατάλληλο περιεχόμενο»

Το Facebook έχει βρεθεί πολλές φορές τελευταία στο επίκεντρο κριτικής για την αντιμετώπισή του σε θέματα αμφιλεγόμενου περιεχομένου, όπως η τρομοκρατία, η βία και το σεξ. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις ωμής βίας έχει επιτρέψει περιεχόμενο να ανέβει και σε άλλες περιπτώσεις ιστορικής σημασίας το έχει λογοκρίνει. Υπάρχουν άραγε κάποιες οδηγίες πίσω από τις αποφάσεις; Σύμφωνα με τον Guardian υπάρχουν, αφού διέρρευσε εσωτερικό εγχειρίδιο 100 σελίδων που περιγράφουν τους κανόνες του Facebook για το τι ορίζεται ως ευαίσθητο περιεχόμενο. Μέσα από τις περιγραφές, γίνεται αντιληπτό πως ο social media γίγαντας προσπαθεί να ισορροπήσει σε μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα από την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των χρηστών του.

Οι οδηγίες δεν είναι αυστηρές και προσπαθούν περισσότερο να περιγράψουν τι είναι ασφαλές και τι όχι. Για παράδειγμα στη βία αναφέρει: «Videos από βίαιους θανάτους είναι ανησυχητικά αλλά μπορεί να βοηθήσουν στο να πληροφορηθούν οι χρήστες. Για τα videos, πιστεύουμε πως οι ανήλικοι χρειάζονται προστασία ενώ οι ενήλικοι χρειάζονται την επιλογή. Σημειώνουμε ως «ανησυχητικά» τα videos με το βίαιο θάνατο ανθρώπων».

Η επικεφαλής της Global Policy Management του Facebook, Monika Bickert δηλώνει: «Έχουμε μια πραγματικά ποικιλόμορφη παγκόσμια κοινότητα και οι άνθρωποι θα έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για το τι είναι αποδεκτό να κάνεις share. Όπου και να θέσεις όρια, πάντα θα υπάρχουν και γκρίζες περιοχές. Για παράδειγμα η γραμμή μεταξύ σάτιρας και χιούμορ και απρεπούς περιεχομένου είναι πολλές φορές αρκετά γκρίζο. Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις αν κάτι ανήκει στο site ή όχι».

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =