αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔημοσιογράφος μπήκε «κρυφά» ως υπάλληλος σε αποθήκη της Amazon: Είδε εργαζόμενους να δουλεύουν ατελείωτα και να καταρρέουν

Δημοσιογράφος μπήκε «κρυφά» ως υπάλληλος σε αποθήκη της Amazon: Είδε εργαζόμενους να δουλεύουν ατελείωτα και να καταρρέουν

Οι εργαζόμενοι στη διαδικτυακή εταιρεία Amazon είναι τόσο εξαντλημένοι από το απαιτητικό ωράριο και τους στόχους τους επιχείρησης που κοιμούνται κυριολεκτικά όρθιοι σύμφωνα με νέα δημοσιογραφική έρευνα.

Στην Amazon οι εργαζόμενοι… κοιμούνται όρθιοι

Sunday Mirror

Βρετανός δημοσιογράφος της Sunday Mirror, ο οποίος απέκρυψε την επαγγελματική ιδιότητά του, εργάστηκε για πέντε εβδομάδες σε μία από τις αποθήκες της εταιρείας στο Έσεξ και απαθανάτισε τις συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τον Βρετανό οι υπάλληλοι εργάζονται 55 ώρες την εβδομάδα ενόψει της εορταστικής σεζόν των Χριστουγέννων, κάνουν διάλειμμα μόνο για τουαλέτα, και πρέπει να διαχειρίζονται ένα πακέτο ανά 30 δευτερόλεπτα.

Στην Amazon οι εργαζόμενοι… κοιμούνται όρθιοι

Sunday Mirror

Ο Άλαν Σέλμπι εργάστηκε μέχρι την ημέρα του Black Friday. Είδε εργαζόμενους να καταρρέουν από την κόπωση και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορείς ασθενοφόρων.  Του ζητήθηκε να πακετάρει 120 αντικείμενα την ώρα.

Η Amazon απάντησε στο δημοσίευμα του Βρετανού δημοσιογράφου. «Η εταιρεία παρέχει ένα από τα πιο ασφαλή και εποικοδομητικά περιβάλλοντα εργασίας με ανταγωνιστικούς μισθούς και μπόνους από την πρώτη ημέρα της πρόσληψης. Όπως οι περισσότερες εταιρείες έχουμε την απαίτηση υψηλού επιπέδου παραγωγικότητας από το προσωπικό. Οι στόχοι βασίζονται σε στόχους που έχουν επιτευχθεί από άλλους εργαζόμενους».

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eleven =