αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν πετυχαίνεις τους business στόχους σου; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Δεν πετυχαίνεις τους business στόχους σου; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Ξεκινάς την επιχείρηση σου, γεμάτος όρεξη και πιστεύοντας ότι έχεις στα χέρια σου την καλύτερη ιδέα του κόσμου. Στην πράξη όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Και καταλήγεις να μην πιάνεις του business στόχους σου. Το Entrepreneur.com εστιάζει σε αυτό ακριβώς το θέμα. Και παραθέτει τους 5 ρεαλιστικούς λόγους, για τους οποίους δεν πιάνεις τους στόχους, που πριν μπορεί να σου φαίνονταν πολύ εύκολοι.

1- Είναι πιο εύκολο να ονειρεύεσαι από το να θυσιάζεις: Έχεις περάσει από τη φάση που απλά ονειρευόσουν τι θέλεις να κάνεις. Το… ρομαντικό στάδιο έχει τελειώσει και τώρα πρέπει να κάνεις πράξεις. Οι πράξεις όμως απαιτούν σκληρή δουλειά και θυσίες. Τις οποίες δεν είναι εύκολο να τις κάνει κάποιος.

2- Αυτο-περιορίζεσαι: Πολλές φορές ακούμε την εσωτερική φωνή μας, η οποία μας περιορίζει. Σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε αρκετά δυνατοί, καλοί, τυχεροί, για να φτάσουμε στην επιτυχία. Αν δεν ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο, είναι δεδομένο ότι δεν θα πετύχεις τους στόχους σου.

3- Ο φόβος της αποτυχίας και τι θα πουν οι άλλοι: Φοβόμαστε την αποτυχία, αλλά πιο πολύ φοβόμαστε τι θα πουν οι άλλοι. Η αποτυχία είναι ένα κομμάτι της επιχείρησης και δεν θα τη φοβόμαστε. Αντίθετα, πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες δεν είχαν… και τόσο εύκολη διαδρομή, πριν φτάσουν στην μεγάλη επιτυχία.

4- Καμία έρευνα, κανένα σχέδιο: Αν δεν έχεις πλάνο, αυξάνεις τις πιθανότητες αποτυχίας και παραίτησης. Τα πράγματα δεν γίνονται στην τύχη. Δημιούργησε ένα σχέδιο, το οποίο θα βασίζεται στην έρευνα που έχεις κάνει. Και μετά κάνε το πράξη.

5- Ξέχασες γιατί δημιούργησες την επιχείρηση σου: Θα υπάρξουν δυσκολίες και στιγμές που θα σκεφτείς να τα παρατήσεις. Όμως, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα πράγμα. Τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησες την επιχείρηση σου. Είναι αυτό που μπορεί να σε φτάσει μέχρι το τέλος. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα ή την φήμη. Είναι το όραμα που έχεις για το δημιούργημα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 4 =