αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Δεν δημιουργούμε το αυτοκίνητο, δημιουργούμε τον οδηγό» λέει η Google για τα αυτοκινούμενα οχήματα

«Δεν δημιουργούμε το αυτοκίνητο, δημιουργούμε τον οδηγό» λέει η Google για τα αυτοκινούμενα οχήματα

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι η Google εργάζεται πάνω στα οχήματα χωρίς οδηγό (το κάνει μάλιστα από το 2009), όμως η ίδια η εταιρία, φαίνεται ότι πάει το θέμα ένα βήμα πιο πέρα. Όπως υποστηρίζει, αυτό που ουσιαστικά θέλει να δημιουργήσει είναι έναν… υπερ-οδηγό του μέλλοντος.

«Δεν δημιουργούμε το αυτοκίνητο, δημιουργούμε τον οδηγό» σημείωσε ο επικεφαλής για την δημιουργία των αυτοκινούμενων οχημάτων της Google, Dmitri Dolgov.

Μιλώντας στο αμερικανικό site Recode.net, εξήγησε ότι με τη νέα τεχνολογία που αναπτήσουν, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δεν θα είναι σε θέση μόνο να αναγνωρίζουν ανθρώπους ή άλλα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω τους. Αλλά επιπλέον θα πρέπει να αλληλεπιδρούν ακόμα και στη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Τι εννοεί με αυτό; Τα οχήματα της Google, με βάση το λογισμικό που θα έχουν, θα αντιδρούν ανάλογα και σε σήματα που θα γίνονται με τα χέρια, από ανθρώπους που θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Αν, για παράδειγμα, ένας ποδηλάτης κάνει σήμα με το αριστερό χέρι ότι θα στρίψει αριστερά, τότε το «έξυπνο» αυτοκίνητο θα αντιδρά ανάλογα. Και φυσικά… γενναιόδωρα, αφού θα αφήνει τον ποδηλάτη να στρίψει.

Σημειώνεται, ότι τα οχήματα χωρίς οδηγό θα είναι εξοπλισμένα με χάρτες και ειδικά λέιζερ, τα οποία θα τους επιτρέπουν να «βλέπουν» τι συμβαίνει στον δρόμο, ακόμα και σε απόσταση 1.000 μέτρων μακριά από αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 14 =